Poslovna scena
StoryEditor

O cloud rješenjima i budućnosti komunikacije

14. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Završena je šesta Combisova konferencija sa sloganom Vizija. Budućnost. Tehnologija., a koja je u Opatiji okupila tristotinjak sudionika. U dva dana održano je 20-ak predavanja koja su za cilj imali približiti buduće tehnologije.

- Tehnologija je jedna od onih tema o kojima možemo diskutirati satima, a da pritom razgovor ne izgubi na svježini. Uvijek će se naći neka nova ideja, neko još neistraženo područje, neki novi moment i to je ono što tehnologiju čini uzbudljivom ne samo u poslovnom smislu, već i u onom širem, ljudskom, civilizacijskom smislu – izjavio je Ivan Gabrić, predsjednik Uprave Combisa. Posebni naglasak osim na cloud rješenja stavljen je i na budućnost komunikacije. Kakve promjene se mogu očekivati na tom području i kako se pripremiti je bila tema predavanja Web contact systems. Korištenjem novih komunikacijskih kanala tvrtke mogu značajno smanjiti svoje telefonske troškove, a primjene predstavljenog rješenja su brojne. 

- Trenutno je Web Contact System rješenje vrlo interesantno financijskom sektoru budući da jedna od primjena može biti i kreiranje virtualne poslovnice. Također, ovaj proizvod osigurava značajne uštede, a vrijeme povrata investicije vrlo je kratko, što pokazuje recentni primjer banke u Italiji koja je 30 posto prometa usmjerila na web te pritom smanjila telefonske račune za pola milijuna eura u samo jednoj godini – naglasio je Jasmin Baborac iz Combisa.

Svečanost zatvaranja konferencije upotpunila je i donacija Combisa koji je pomogao opremanje informatičkog kabineta Srednje škole - Centar za odgoj i obrazovanje Zagreb za djecu s poteškoćama u razvoju.- Neupitno je kako je danas ICT tehnologija duboko ušla u proces edukacije. Ako se koristi na pravi način, tehnologija pomaže djeci da lakše usvoje gradivo i postignu bolje rezultate, što je posebno bitno za onu djecu kojoj učenje nije tako jednostavno – istaknula je Đana Baftiri, ravnateljica škole.

29. travanj 2024 11:30