Poslovna scena
StoryEditor

Podravka nastavlja zbrinjavanje viška radnika

29. Kolovoz 2013.

Uprava Podravke danas je izvijestila kako je na prijedlog sindikata donijela odluku o nastavku provođenja stimulativnog programa zbrinjavanja viška radnika unutar procesa restrukturiranja, a to su pozdravila tri sindikata koja djeluju u Podravci.

Višak radnika zbrinjava se uz otpremnine od 4.000 kuna po godini neprekinutog radnog staža u Podravci, čime se nastavlja restrukturiranje, kaže se u priopćenju Podravke.

Ujedno se prenosi izjava predsjednika Uprave Zvonimira Mršića koji kaže kako Uprava želi omogućiti radnicima za čijim vještinama u sadašnjim okolnostima i zahtjevima poslovanja ne postoji realna potreba dostojanstven odlazak.

Proces restrukturiranja koji je u tijeku neophodan je za povećanje učinkovitosti poslovanja i osiguranja održivosti radnih mjesta, a dosadašnji rezultati pokazuju nam da smo na dobrom putu, kaže Mršić.

Podružnica Sindikata PPDIV-a, Nezavisni sindikat Podravka i Sindikat radnika koncerna Podravka u zajedničkom priopćenju pozdravili su zbrinjavanje radnika uz stimulativne otpremnine.

Sindikati su zadovoljni jer je tu odluku potaknula sindikalna inicijativa, ocjenjujući da je okruženje u kojem Podravka posluje vrlo složeno.

Sindikati podsjećaju da su u tijeku procesi dezinvestiranja biznisa pića, pekare i smrznutog programa te vjeruju da će stimulativnim zbrinjavanjem biti obuhvaćen manji broj radnika.

Uprava Podravke danas je odlučila pokrenuti i novi ciklus zapošljavanja pripravnika odnosno raspisati natječaj za 20 visokoobrazovanih pripravnika iz područja prehrambene tehnologije, kemijskog inženjerstva, kemije, farmacije, strojarstva, elektrotehnike, ekonomije, psihologije, sociologije i matematike.

Natječaj će biti otvoren od 2. do 10. rujna, a očekivani datum početka rada je 1. studenog.

Iz Podravke podsjećaju kako je ta kompanija prošle godine uspješno provela program Shape na koji se prijavilo više od 800 kandidata iz cijele Hrvatske, a njih 28 je dobilo priliku graditi svoju karijeru u toj prehrambenoj tvrtki.

17. svibanj 2024 17:07