Poslovna scena
StoryEditor

Prvi Domax u Hrvatskoj otvoren u Umagu

19. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

U Umagu je danas otvoren Mercatorov Domax - prva trgovina koja nudi sve za dom, vrt i radionicu, investicija vrijedna pet milijuna kuna, kojom je otvoreno 18 radnih mjesta, izvijestili su iz Mercatora Hrvatska.

Domax – prva trgovina s bogatom ponudom svega za dom, vrt i radionicu otvorena je u u Istri. Investicijom vrijednom 5 milijuna kuna, otvoreno je 18 novih radnih mjesta, dok se na gotovo 1600 metara kvadratnih posjetiteljima nudi više od 10.000 proizvoda za uređenje životnog prostora. Lanac trgovina Domax uskoro će se nastaviti širiti i u ostale hrvatske gradove.

Uz prisustvo brojnih uzvanika prvu trgovinu Domaxa u Hrvatskoj svečano su otvorili gradonačelnik Umaga, Vili Bassanese, član uprave Mercator Grupe zadužen za trgovačko poslovanje na hrvatskom i slovenskom tržištu, Igor Maroša i Bogdan Bevc direktor Mercator Tehnike.

- Mercator Grupa je svoje poslovanje u Hrvatskoj započela prije 10 godina upravo u Istri prepoznavši snagu ove regije, a Hrvatska je naše strateško tržište. Otvorenje trgovine Domax prvo je u nizu i želimo do kraja godine otvoriti prodavaonice po većim gradovima u Hrvatskoj. Ponosni smo da smo portfelju Mercator Grupe, u kojem su Mercator – H, Getro, Modiana, Intersport, M-Tehnika, danas dodali i Domax, rekao je Igor Maroša.

Direktor Mercator Tehnike Bogdan Bevc izjavio je: ‘Danas, s velikim zadovoljstvom, predstavljamo prvu prodavaonicu Domaxa - trgovine s bogatom ponudom za opremanje doma, vrta i radionice. Kupcima je na raspolaganju više od 10.000 artikala domaćih i svjetskih proizvođača uz aktualnu sezonsku ponudu, a otvorenjem je omogućeno i 18 radnih mjesta.‘

Podršku otvorenju prve trgovine novog Mercatorovog brenda Domax dao je i gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese: ‘Iznimno cijenimo što ste prvi centar Domax odlučili otvoriti u našem gradu i tako našoj zajednici ponuditi rješenja po koja su, mnogi od njih, do sada odlazili u druge gradove. Uvjeren sam da će novi prodajni centar svojom ponudom razveseliti naše sugrađane koji ulažu u uređenje svog doma i okoliša i time pridonose da grad Umag bude još ljepše mjesto za život.

Povod za otvorenje nove trgovine iz Mercatorovog portfelja je preuređeni Getro koji je projektom modernizacije i osvježenja ponude postao centar. Umaški Getro treći je tako preuređen prodajni prostor u Hrvatskoj i to nakon pulskog i dubrovačkog.

28. travanj 2024 17:42