Poslovna scena
StoryEditor

Starčević: Nećemo trčati za klijentima pod svaku cijenu

13. Lipanj 2013.

Croatia osiguranje neće žrtvovati svoje profitne marže nauštrb kvalitete, dok nastoji održati dominantnu poziciju na domaćem tržištu osiguranja i ojačati svoju prisutnost u regiji uoči privatizacije, rekao je Krešimir Starčević, predsjednik uprave te kompanije u razgovoru za agenciju Reuters.

-Naš trenutni tržišni udio otprilike je 35 posto, i uvjereni smo da ga možemo zadržati. No, naš najviši prioritet je kvaliteta i profitabilnost, i nećemo trčati za novim klijentima po bilo kojoj cijeni- rekao je Starčević.

Hrvatska vlada do kraja godine planira prodati do 50 posto udjela u vodećem hrvatskom osiguravatelju. Trenutno država ima 80 posto udjela u toj kompaniji.

Poljski osiguravatelj PZU i Adris grupa smatraju se najizglednijim kandidatima za stjecanje vlasničkog udjela u Croatia osiguranju, čija se vrijednost procjenjuje na otprilike 2,2 milijarde kuna.

U prva tri ovogodišnja mjeseca Croatia osiguranje ostvarilo je zaračunatu premiju u visini od 899 milijuna kuna ili 5,5 posto manje nego u istom razdoblju godinu dana ranije, što je posljedica produljene gospodarske krize u Hrvatskoj.

Ukupno je osiguravateljsko tržište u Hrvatskoj u tome razdoblju palo za otprilike 3 posto.

Konsolidirana bruto dobit kompanije u prvom tromjesečju bila je 56,9 milijuna kuna, odnosno 9,6 posto viša nego u istom razdoblju lani.

27. travanj 2024 13:56