Poslovna scena
StoryEditor

‘Tenzije sa Srbijom neće utjecati na naš biznis jer je Atlantic nadnacionalan‘

06. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

Atlantic Grupa prošlog je tjedna u Londonu zaključila velik posao refinanciranja kreditnog aranžmana koji je imala zbog kupnje Droge Kolinske. Riječ je o transakciji teškoj 307 milijuna eura.

U aranžmanu je sudjelovalo šest banaka na čelu s EBRD-om. Većinski vlasnik Atlantica Emil Tedeschi u razgovoru s Matildom Bačelić za Lider je otkrio poslovne planove te ocijenio stanje na tržištu. Komentirajući nedavnu vrlo veliku transakciju s međunarodnim financijskim institucijama, rekao je kako je posao zaključen u rekordnom roku iako šest mjeseci zvuči dugo.

- Prvi smo put radili sa Svjetskom bankom, odnosno s IFC-om, te s ruskim Sberbankom, na refinanciranju u kojem su sudjelovale još četiri institucije. To traži veliku uvjerljivost i umješnost - prije svega prezentiranja i pregovaranja. Prema kompleksnosti to je, sigurno, jedan od najzahtjevnijih poslova koje smo napravili u 21 godinu Atlantic Grupe, možda ne medijski atraktivan, ali svakako usporediv s akvizicijom Droge Kolinske - rekao je Tedeschi.

26. travanj 2024 10:16