Klub izvoznika
StoryEditor

Ivo Usmiani iz JGL-a na izboru za EY Svjetskog poduzetnika godine

05. Lipanj 2024.
Ivo Usmiani, JGL

Ovoga četvrtka u Monacu održat će se svjetska završnica globalnog programa EY Poduzetnik godine, koju organizira konzultantsko-revizorska tvrtka EY, a u sklopu koje će biti proglašen novi EY Svjetski poduzetnik godine. U konkurenciji od 51 poduzetnice i poduzetnika iz 47 zemalja diljem svijeta, hrvatsko poduzetništvo i svoju priču o poslovnom uspjehu ove će godine predstavljati Ivo Usmiani, jedan od osnivača, prvi direktor i predsjednik Upravnog odbora tvrtke JGL, najveće hrvatske farmaceutske tvrtke u domaćem vlasništvu osnovane 1991. godine kao prvo privatno farmaceutsko dioničko društvo u zemlji.

Velika svjetska završnica traje tri dana, od 4. do 7. lipnja, tijekom kojih će Usmiani imati priliku povezati se sa svjetskom poslovnom zajednicom te upoznati dodatno druge kandidatkinje i kandidate koji konkuriraju za ovu prestižnu nagradu.

- Ivo Usmiani jedan je od pionira hrvatskog poduzetništva, a u 33 godine od osnivanja JGL-a, postigao je brojne poslovne uspjehe. JGL Grupa danas posluje na 60 tržišta svijeta, dok 87 posto prihoda ostvaruje u izvozu, a svojim proizvodima, kao i aktivnostima te projektima potvrđuje svoju usmjerenost na održivost i poboljšanje kvalitete života pacijenata i potrošača na globalnom tržištu. Vjerujem da imamo sjajnog predstavnika, stoga gospodinu Usmianiju u ime EY-a Hrvatska želim puno sreće na ovom nezaboravnom putovanju - rekao je Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

image

Ivo Usmiani i Berislav Horvat - proglašenje na dodjeli nagrade EY Poduzetnik godine

Događaj od svjetskog značaja

Tijekom trodnevnog programa, hrvatska će delegacija imati priliku sudjelovati na radionicama i panel raspravama zajedno s istaknutim poslovnim liderima i vrhunskim govornicima te se umrežiti i povezati s kolegama poduzetnicima iz cijelog svijeta.

Ovogodišnji svjetski izbor okupit će 51 poduzetnicu i poduzetnika iz 47 zemalja diljem svijeta, a tko će od njih biti proglašen EY Svjetskim poduzetnikom godine za 2024. godinu, doznat ćemo u četvrtak, 6. lipnja, na svečanoj dodjeli nagrade.

- Iznimno mi je zadovoljstvo biti uključen u globalni izbor za EY Poduzetnika godine jer isti predstavlja dodatno priznanje decenijama uspješnog poslovanja naše kompanije. Radujem se susretu s kolegicama i kolegama poduzetnicima te sam uvjeren da će ovo biti jedno korisno, ispunjavajuće i posebno iskustvo - rekao je Usmiani uoči odlaska u Monaco.

Vizija JGL-a je sažeta u izjavi da žele biti jedna od vodećih internacionalnih kompanija u području razvoja i proizvodnje sterilnih farmaceutskih oblika za oči i nos, kao i kožu, te lider u korištenju morske vode u svrhu zdravlja. Tvrtka danas zapošljava 1283 ljudi i proizvodi više od 300 proizvoda i 150 brendova, od kojih su najpoznatiji Aqua Maris, Meralys, Vizol S i Dramina.

Ivo Usmiani deveti je hrvatski predstavnik na izboru za EY Svjetskog poduzetnika godine. Prvo hrvatsko izdanje održano je 2014. godine kada je titulu prvog hrvatskog EY Poduzetnika godine ponio dvojac Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit. Godinu kasnije, najboljim je proglašen Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix. Marko Pipunić iz osječke tvrtke Žito pobjednikom je proglašen 2016. godine, dok je priznanje četvrtog izdanja hrvatskog EY Poduzetnika godine pripalo Mati Rimcu, osnivaču i vlasniku Rimac Grupe. Na jubilarnom petom izdanju slavili su Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip, a godinu nakon prestižnu titulu su ponijeli Hrvoje Josip Balen, Mislav Balković i Tomislav Dominković iz Algebre. Na sedmom izdanju titulu najuspješnijih ponijeli su Stiven Toš i Miljenko Borščak iz tvrtke Bomark Pak, dok je godinu nakon slavio Vjekoslav Majetić iz DOK-ING-a, ujedno naš prošlogodišnji predstavnik na svjetskom izboru u Monacu.

23. lipanj 2024 19:06