Konferencijske vijesti
StoryEditor

HR konferencija: Autentični su lideri koji žive u skladu sa svojim vrijednostima i samodisciplinirano ih provode

09. Prosinac 2021.
5. HR konferencija AUTENTIČNA ORGANIZACIJA, Razgovor 2:1, Lea Brezar, Hrvoje Kapetanović i Gordana Gelenčerfoto Ratko Mavar

U nastavku Liderove 5. HR. konferencije docentica Maša Tonković Grabovac s Visoke škola za komunikacijski menadžment Edward Bernays govorila je o autentičnosit, integritetu i ponašanju u organizaciji. Osnovno pitanje je što je autentičnost, kakav je odnos autentičnosti i integriteta, te u kojoj je mjeri autentičnost crta ličnosti.

– Autentični vođe su oni koji žive u skladu sa svojim vrijednostima i imaju samodisciplinu da ih provode, a integritet je sadržan u određenim elementima autentičnosti u vrijednostima i samodisciplini – kaže Tonković Grabovac.

Na panelu koji je uslijedio, Hrvoje Kapetanović, CEO Undabot, i Lea Brezar, CEO Dhar media, govorili su kako živjeti svoju osobnu autentičnost. Brezar je mišljenja da je ključna riječ svrha organizacije i pojedinca, ako se to dvoje ne podudara teško je izgraditi autentičnu kompaniju.

– Autentičnost se temelji na vrijednostima koje živimo, ali bez integriteta ne može postojati – kaže Brezar koja smatra da ključ promjena leži u obrazovanju od osnovne škole do kraja karijere te da moramo biti spremni na stalno učenje.

Kapetanović tvrdi da je autentičnost lidera, zaposlenika i organizacije neraskidiva, lider svojom autentičnošću stvara autentičnu organizaciju, ako lider nije autentičan nije ni komapanija.

– Autentičnost mora biti prirodna, ne može se živjeti nečiji set vrijednosti, s tog aspekta lider gradi takvu organizaciju i kulturu – kaže Kapetanović. Mišljenja je da u Hrvatskoj postoji pozitivan trend u tom pravcu jer se u segmentima menadžmenta stvaraju ljudi koji razmišljaju o tome kako stvoriti dodanu vrijednost kompanije.

19. travanj 2024 22:07