Konferencijske vijesti
StoryEditor

Lider invest Varaždin: U što se tijekom koronakrize ulaže na Sjeveru Hrvatske

21. Travanj 2021.
Lider invest Sjever

Investicijski forum Sjeverne Hrvatske - Lider invest Sjever održat će se u Varaždinu u petak, 23. travnja u 11 sati - online. Bit će to drugi investicijski forum iz ovogodišnjeg ciklusa Lider investa koji je prošloga tjedna započeo u Splitu. Cilj Lider investa je promicanje proizvodnih investicija koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost. Takva ulaganja ključna su za gospodarski oporavak stoga je druženje poduzetnika, predstavnika institucija, javne i lokalne uprave na investicijskom forumu u ovom trenutku od posebne važnosti.

Program pratite na sljedećim kanalima:

Nakon pozdravnih govora glavnog urednika poslovnog tjednika Lider Miodraga Šajatovića, direktora Zaklade za Hrvatsku i Sloveniju Konrad Adenauer Stiftung Holgera Haibacha i predsjednika HGK Županijske komore Varaždin Dragutina Gložinića, profesor Visokog učilišta Effectus i predsjednik stručnog odbora Lider investa Mladen Vedriš predstavit će projekt Lider invest.

Za okruglim stolom o stvaranju pozitivnog investicijskog okružja i financiranju ulaganja u Sjevernoj Hrvatskoj raspravljat će  pročelnica Upravnog odjela za razvojne projekte Grada Đurđevca Silvija Lukačin, ravnateljica Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Ivana Živković, pročelnik Upravnog odjela za upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina Tomislav Bogović, direktor prodaje u Biovitalisu Stjepan Kolednjak, predsjednik Uprave Mobilisisa Krešimir Meštrić i predsjednik Uprave Bauwerk Boena Igor Benaković.

U sklopu završne manifestacije Lider invest dodjeljuju se i nagrade za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj. Kriterij za odabir najboljih investicija su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. Kvalitetu prijavljenih investicijskih projekata ocjenjivat će Stručni odbor kojeg čine Mladen Vedriš (predsjednik), Tomislav Radoš (HGK), Mladen Fogec (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Vedrana Jelušić Kašić (Deloitte), Zdenko Lucić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), Slavko Krajcar (FER) i Miodrag Šajatović (Lider media).

Nagrade 

100% Lider invest velika investicija (veća od 150.000,001 kune)

100% Lider invest srednja investicija (između 10.000,001 kune i 150.000,000 kuna)

100% Lider invest mala investicija (manja od 10.000,000 kuna)

Priznanja za poseban doprinos

Export Lider invest – investicija koja je najviše pridonijela izvozu

Employee Lider invest – investicija koja je najviše pridonijela zapošljavanju

ECO Lider invest – investicija koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša

Dodjela nagrada Lider invest održat će se u listopadu. Na natječaj se mogu prijaviti investicije čija je proizvodnja počela od 1. siječnja 2018. do  1. siječnja 2021. Nominaciju je potrebno dostaviti u formatu koji dozvoljava kopiranje sadržaja najkasnije do 1. rujna 2021. godine, na adresu e-pošte:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Partneri projekta su Europska investicijska banka, Europska komisija, HAMAG BICRO, HGK, Grad Kutina i Zaklada Konrad Adenauer.

Sudjelovanje na online investicijskom forumu Lider invest Sjever – Varaždin se ne naplaćuje, ali je registracija obavezna. Program možete pratiti na Liderovom YouTube kanalu, Vimeu i na Facebook liveu. Link za praćenje foruma dostavit ćemo dan prije događanja.

27. svibanj 2024 20:30