Kripto
StoryEditor

Solana predstavila Web3 smartphone, kao stvoren za NFT tržišta

25. Lipanj 2022.

Tim koji stoji iza solane pokreće novi smartphone.

Izvršni direktor Solana Labsa Anatoly Yakovenko jučer je u New Yorku najavio lansiranje Sage, Android telefona izgrađenog posebno s Web3 idejom na umu. Telefon će omogućiti pristup mobilnoj trgovini decentraliziranih aplikacija (dApp) u kojoj će korisnici moći preuzimati decentralizirane trgovačke platforme i NFT tržišta.

DApp trgovina bit će puštena u prodaju bez naknada. Konačni cilj na koncu jest omogućiti solaninoj zajednici da sudjeluje u upravljanju kataloga.

Solana je jedan od najvećih blockchaina u kripto. Poznat po visokoj propusnosti (65.000 transakcija u sekundi protiv ethereumovih 30) i vrlo niskim naknadama, protokol je bio predmet kritika zbog svoje visoke razine razina centralizacije i brojnih prekidi rada.

Telefon Saga imat će 6,6-inčni zaslon, 512 GB prostora za pohranu i 12 GB RAM-a. Iako Solana Labs ne očekuje da će se isporučiti proizvod prije prvog kvartala 2023. godine, korisnici ga sada mogu unaprijed naručiti na web stranici za 100 usdc-a.

Ostali proizvodi koji će biti predstavljeni na uređaju uključuju Solana SDK, koji pruža okvir za programere za objavljivanje i distribuciju vlastitih mobilnih dApp-ova, te hardverski kodiran Seed Vault u koji korisnici mogu pohraniti svoje privatne ključeve.

Solana Foundation osigurat će fond od 10 milijuna dolara za pomoć u pokretanju novog mobilnog ekosustava i poticanje rasta mobilnih dAppsa.

Tržišta nisu pozitivno reagirala na vijesti, pa se solaninim SOL tokenom u trenutku pisanja ovog teksta trgovalo po cijeni od oko 36,5 dolara, što je pad od 2 posto u odnosu na vrijeme objave.

15. travanj 2024 05:31