Tvrtke i karijere
StoryEditor

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Križevaca izašao iz Uprave tvrtke koju vodi najveći donator HDZ-a

23. Ožujak 2021.
Marko Katanović

Dominik Domiter novi je član Uprave RADNIKA iz Križevaca umjesto Marka Katanovića, kojem su ovlasti u Upravi prestale 28. veljače, dva tjedna nakon što je najavio da će biti SDP-ov kandidat za križevačkog gradonačelnika.

Katanović je prvi čovjek SDP-a u Križevcima, gdje je s iznenađenjem popraćeno kad ga je prije godinu dana Mirko Habijanec imenovao u Upravu. Šef RADNIKA poznat je kao jedan od najvećih donatora HDZ-a. U proteklih pet godina njegove tvrtke donirale su HDZ-u više od pola milijuna kuna: za prošlogodišnje parlamentarne izbore 30 tisuća, godinu ranije Kolindi Grabar Kitarović za predsjedničke izbore sto tisuća… Najizdašnije su Habijančeve tvrtke bile 2016., kad su za prve parlamentarne izbore Plenkovićevoj garnituri donirale oko 260 tisuća kuna.   

Katanović je i ranije radio u RADNIKU, a kad je došao u Upravu opovrgnuo je spekulacije da će se politički pasivizirati – ostao je predsjednik Gradskog vijeća i SDP-a Križevaca, a zadržao je i privatni biznis – obrt za pranje rublja. No, istog dana kad je izašao iz Uprave RADNIKA, Katanović je istupio i iz ortakluka u praonici rublja iako je taj biznis, prema njegovim riječima od prije godinu dana, 'dobro išao'.

16. travanj 2024 02:08