Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Novi direktor U.M. Universal McCanna, HM-Patria i Vagros Zagreb u predstečaju…

05. Prosinac 2019.
Saša Vereš iz Initiative na čelo U.M. Universal McCanna

Vedran Vereš novi je direktor U.M. UNIVERSAL McCANNA umjesto Marija Lovrića, koji je vodio tu agenciju od 2014. Vereš je dosad bio na čelu druge tvrtke iz iste grupacije, INITIATIVE, gdje ga je na direktorskoj poziciji zamijenio Saša Segulin Borić, a na direktorskoj poziciji ostao je i Marko Bojić.

Većinski vlasnik koprivničkog RENOTEXA Ivan Urbančić, koji je do 2012. vodio poslovanje, nije više prokurist, pa je Matija Urbančić ostao kao direktor sam u Upravi te koprivničke tvrtke.

Otvoren je predstečajni postupak za građevinsku tvrtku HM-PATRIA iz Zagreba, a za povjerenicu je imenovana Duška Dunja Ivančević. Osnivač i jedini vlasnik Zvonko Pezo, koji je prethodnih pet godina bio prokurist, u rujnu je na direktorskoj poziciji zamijenio Marka Pezu, koji je upravljao tvrtkom od 2000.

Otvoren je predstečajni postupak nad VAGROSOM ZAGREB. Tvrtka koja se bavi proizvodnjom, otkupom, uvozom, prodajom i distribucijom mandarina prije toga je ove godine prošla kroz dvije vlasničke i upravljačke promjene – od Vlade Duspare preuzela ju je Katica Posavec, a od nje Miroslav Pavelić. Tvrtka je 31. listopada podnijela zahtjev za predstečajnu nagodbu, a Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečajni postupak 15. studenoga zbog blokade računa u trajanju od 56 dana i neisplaćenih dugova od 6,1 milijuna kuna, većinom ERSTE BANCI, pa je vjerovniku odbijen zahtjev za pokretanje stečaja. Nakon otvaranja predstečaja i imenovanja Vladimira Beseka povjerenikom, račun je deblokiran.

Dosadašnji direktor Tomislav Meštrović i novi direktori Ivan Meštrović i Marin Meštrović vlasnički su preuzeli MONTCOMMERCE iz Kukuljanova od osnivača tvrtke Mije Meštrovića.

Anto Bekić imenovan je direktorom TEKIJE umjesto Ante Kolića, kojem je istekao četverogodišnji mandat, a bio je na čelu tvrtke za vodoopskrbu i odvodnju Požege i okolice od 1998. godine. Zato je Bekić podnio ostavku na direktorsku poziciju u KOMUNALCU POŽEGA, a novi direktor je Josip Vitez.

Đurđica Jelušić ušla je u vlasničku strukturu šljunčare HIDREL iz Novog Čiča (Velika Gorica), koja sad ima petero suvlasnika, a direktor je Gordan Jelušić.

Ilija Balentović prepustio je Predragu Balentoviću svoj udjel u tvrtkama TELEGRA SYSTEMS, TELEGRA PROJECT i TELEGRA SOLUTIONS, ali je ostao na njihovom čelu kao predsjednik Uprave.

DAVUS iz Petrčana novi je suvlasnik tvrtke P.S.IMMO iz Zadra umjesto BRODOMERKURA iz Splita. Riječ je o tvrtki koja upravlja turističkim naseljem Punta Skala, a druga dva suvlasnika su nizozemski PONTUS INVEST i zadarski TEHNO, kojem je suvlasnik Zdenko Zrilić.

Direktor riječkog NOVA RINAVISA Vladimir Rajković preuzeo je vlasništvo od Josipa Rajkovića.

Miro Kozina novi je vlasnik TIM IZOLACIJA umjesto Karme Krmpotić Magličić, koja je prestala biti predsjednica Uprave. Dosadašnji član uprave Kozina postao je samostalni direktor i preselio sjedište iz Zagreba u Dugo Selo.

Željko Bali i Zoran Bali ušli su u vlasničku strukturu obiteljske tvrtke BALI iz Donje Dubrave. Pridružili su se suvlasnicima Snježani Bali i Draganu Baliju, koji ujedno vode tvrtku kao direktori.

Slaven Lovrić preuzeo je vlasnički i upravljački ŠIVANOL PROMET od Jelene Pavić. Ova tvrtka koja je pronašla svoju nišu u prodaji šivaćih strojeva i opreme za tekstil u pet je godina narasla sa 4,2 milijuna kuna prihoda na više od 11 milijuna. Ima deset zaposlenih i prošle je godine iskazala dobit od 2,07 milijuna kuna.

Kristina Kostelac nova je, treća prokuristica STAR IMPORTA iz Zagreba.

24. travanj 2024 21:41