Lider invest
StoryEditor

Lider invest 2021: Proglašene najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj

26. Listopad 2021.
LIDER INVEST 2021. završna manifestacija, nagrađenifoto Ratko Mavar

Nagradu 100% Lider invest za najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj 2021. osvojile su tvrtke LNG Hrvatska, Press Glass, Rasco te Oprema.

Na svečanoj završnoj manifestaciji Lider investa, projekta čiji je cilj promicati ulaganja koja otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodatnu vrijednost, održanoj u utorak u zagrebačkom hotelu Westin osim glavnih nagrada dodijeljena su i posebna priznanja, među kojima je prvi put bilo i ono u spomen na prerano preminulog Slavka Krajcara, profesora Fakulteta elektrotehnike i računarstva te člana stručnog žirija Lider investa.

100% Lider invest - najbolje velike, srednje i male investicije

Najbolja velika proizvodna investicija u Hrvatskoj 2021. godine je, prema procjeni stručnog žirija Lider investa predvođenog s profesorom Mladenom Vedrišem, 234 milijuna eura vrijedno ulaganje LNG-a Hrvatska u izgradnju terminala i konverziju FSRU broda u Omišlju na Krku. Nagradu je preuzeo direktor LNG Hrvatska Hrvoje Krhen.

image

LIDER INVEST 2021. završna manifestacija, NAJBOLJA VELIKA PROIZVODNA INVESTICIJA
Hrvoje Krhen i Ognian Zlatev

foto Ratko Mavar

U kategoriji najbolje srednje proizvodne investicije ove godine dodijeljene su dvije nagrade. Prvu je dobila tvrtka Press Glass iz Jalžabeta za ulaganje u opremu za podizanje kapaciteta proizvodnje. U investicijskom ciklusu koji traje od 2018. godine taj je proizvođač stakla uložio ukupno 34 milijuna kuna. Drugu je nagradu u ovoj kategoriji svojim gotovo sto milijuna kuna vrijednim ulaganjem u povećanje proizvodnih kapaciteta osvojila tvornica komunalne opreme Rasco iz Kalinovca. Nagrade su preuzeli Igor Vlahović, predsjednik Uprave Press Glassa i Ivan Franičević, predsjednik Uprave Rasca.

image

LIDER INVEST 2021. završna manifestacija, NAJBOLJA SREDNJA PROIZVODNA INVESTICIJA
Igor Vlahović i Anton Kovačev

foto Ratko Mavar

image

LIDER INVEST 2021. završna manifestacija, NAJBOLJA SREDNJA PROIZVODNA INVESTICIJA
Ivan Franičević i Vjeran Vrbanec

foto Ratko Mavar

Više od sedam milijuna kuna vrijedan projekt istraživanja i razvoja novog pametnog eko proizvoda koji je tvrtka Oprema iz Ludbrega provela u suradnji s Tehničkim veleučilištem Zagreb najbolja je mala proizvodna investicija. Na svečanoj dodjeli nagradu je preuzeo član Uprave Opreme Tomislav Cvetko.

image

LIDER INVEST 2021. završna manifestacija, NAJBOLJA MALA PROIZVODNA INVESTICIJA Tomislav Cvetko i Mladen Vedriš

foto Ratko Mavar

Za nagradu 100% Lider invest za najbolju veliku proizvodnu investiciju kvalificiraju se investicije veće od 150 milijuna i jednu kunu, za 100% Lider invest srednju  investicije u vrijednosti između 10 milijuna i jednu kunu i 150 milijuna kuna, a za 100% Lider invest malu konkuriraju investicije manje od 10 milijuna kuna.

Special Lider invest

Posebna priznanja Stručnog odbora Special Lider invest dobili su Ljekarna Splitsko-dalmatinske županije, koja je uložila više od sto milijuna kuna u izgradnju galensko-analitičkog laboratorija u Dugopolju, i to za poticanje regionalnog razvoja, a tvrtki Solvis iz Varaždina namijenjeno je priznanje za održivi razvoj u ime gotovo dva milijuna kuna vrijedne investicije uvođenja novih IT rješenja u poslovne procese. Nagradu je preuzeo ravnatelj Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović. Iz tvrtke Solvis nisu bili u mogućnosti prisustvovati dodjeli.

image

LIDER INVEST 2021. završna manifestacija, posebna nagrada Stručnog odbora za poticanje regionalnog razvoja, Ante Mihanović i Tomislav Radoš

foto Ratko Mavar

Lider invest: Najbolje proizvodne investicije 2021.

NAJBOLJA VELIKA PROIZVODNA INVESTICIJA
LNG Hrvatska

NAJBOLJA SREDNJA PROIZVODNA INVESTICIJA
PRESS GLASS 
RASCO tvornica komunalne opreme 

NAJBOLJA MALA PROIZVODNA INVESTICIJA
OPREMA 

SPECIAL LIDER INVEST 2021.

posebna nagrada za poticanje regionalnog razvoja
LJEKARNA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

posebna nagrada za održivi razvoj
SOLVIS 

NAGRADA SLAVKO KRAJCAR
EONEX 

EMPLOYEE LIDER INVEST 2021.
BAUWERK GROUP HRVATSKA 

ECO LIDER INVEST 2021.
OPREMA 

Nagrada Slavko Krajcar

Ove se godine prvi puta dodjeljuje posebno Lider invest priznanje za tehnološke inovacije i izvoz koje nosi ime profesora Slavka Krajcara. To je priznanje uručeno direktorima tvrtke Eonex Marku Vargi i Tomislavu Nikočeviću za gotovo 33 milijuna kuna vrijednu investiciju u novi proizvodni pogon i opremu potrebnu za proizvodnju inovativne osteosintetske pločice implantata za uspješnije liječenje prijeloma kostiju.

image

LIDER INVEST 2021. završna manifestacija, priznanje za tehnološke inovacije i izvoz, Marko Varga i Bojan Jerbić

foto Ratko Mavar

Priznanja za zapošljavanje i održivost

Priznanje Employee Lider invest 2021. za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju dodijeljeno je đurđevačkoj tvrtki Bauwerk Group Hrvatska koja je za izgradnju pogona za primarnu i finalnu obradu drva te nabavu radnih strojeva investirala preko 135 milijuna kuna. Zahvaljujući tim investicijama otvoreno je 160 novih radnih mjesta. Za to je postignuće nagradu primio Igor Benaković, predsjednik Uprave Bauwerk Group Hrvatska.

image

LIDER INVEST 2021. završna manifestacija, priznanje za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju, Igor Benaković i Miodrag Šajatović

foto Ratko Mavar

Tvrtka Oprema primila je i priznanje ECO Lider invest za investiciju koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša. Naime, proizvođač uređaja za hlađenje i točenje pića iz Ludbrega uložio je više od dva milijuna kuna u sunčanu elektranu kako bi povećao energetsku učinkovitost poduzeća, smanjio emisije stakleničkih plinova i isporučene električne energije za 44,71 posto. Nagradu je preuzeo član Uprave Opreme Tomislav Cvetko.

image

LIDER INVEST 2021. završna manifestacija, priznanje za investiciju koja je najviše pridonijela održivom razvoju i kvaliteti života građana te zaštiti prostora i okoliša, Tomislav Cvetko i Mladen Fogec
 

foto Ratko Mavar

Stručni odbor Lider investa

Mladen Vedriš (predsjednik), Tomislav Radoš (HGK), Mladen Fogec (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Zdenko Lucić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske), Marijana Ivanov (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Bojan Jerbić (Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu), Boris Teški (Instar) i Miodrag Šajatović (Lider media).

25. travanj 2024 17:49