Lider invest
StoryEditor

Solvis ulaganjem u softver i opremu povećava prihode i izvoz

05. Studeni 2021.
Stjepan Talanfoto Ratko Mavar

Solvis, proizvođač fotonaponskih solarnih modula iz Varaždina, uložio je 1.9 milijuna kuna u nova softverska rješenja i hardversku opremu u okviru projekta 'Solvis IT 2019' kako bi unaprijedio učinkovitost poslovnih procesa, povećao izvoz i konkurentnost. U svemu tome je i uspio, stoga je ove godine za taj investicijski projekt dobio posebno priznanje Special Lider invest za unapređenje učinkovitosti procesa i povećanje izvoza. 

Projekt uvođenja novih softverskih i hardverskih rješenja koji je Solvis financirao djelomično vlastitim sredstvima, a djelomično EU sredstvima, započeo je u siječnju prošle godine, a dovršen je u srpnju ove godine. Investicija već pokazuje rezultate. Zahvaljujući poboljšanjima poslovnih procesa, očekuje se da će godinu završiti s 380 milijuna kuna prihoda, a udio izvoza u prihodu procjenjuje se na 70 posto. Varaždinski proizvođač solarnih panela lani je uprihodio 329 milijuna kuna, a udio prihoda od izvoza bio je 66 posto. Solvis zapošljava gotovo 250 ljudi, a u proteklih godinu dana otvorio je desetak novih radnih mjesta.

- Trenutno zapošljavamo desetak inženjera koji razvijaju dvije skupine proizvoda: standardne, serijski proizvedene module i specijalne proizvode, odnosno module prema narudžbi. U budućem razdoblju Solvis očekuje daljnji rast i razvoj, pozitivnu poslovnu klimu u kojoj će ostvariti stabilno poslovanje uz postojeći vlastiti potencijal i realizaciju projekata kako na domaćem tako i na stranom tržištu, posebno danas kada je solarna energija na točci komercijalne isplativosti - izjavio je Stjepan Talan, vlasnik i predsjednik Uprave Solvisa.

10. travanj 2024 22:08