Studentski Lider klub
StoryEditor

Nagrađeni najbolji učenički timovi Infobipove i STEMI-jeve Škole budućnosti

16. Listopad 2021.
Nagrađeni timovi iz srednjih školafoto Infobip

U završnici Škole budućnosti, zajedničkog pilot-projekta tvrtki STEMI i Infobip, za izradu chatbotova pomoću umjetne inteligencije nagrađena su tri najbolja osnovnoškolska i srednjoškolska tima učenika. Unapređenje kvalitete života u gradovima, povezivanje učenika s ciljem lakšeg dogovaranja instrukcija i educiranje o energetskoj učinkovitosti neki su od pobjedničkih radova, a u cijelom je projektu tijekom pola godine sudjelovalo više od tisuću učenika iz 60 hrvatskih škola.

image

Izabel Jelenić

– U Infobipu nam je cilj da se zajednica u kojoj djelujemo razvija jednakim tempom kako i raste naša tvrtka. Pritom nam je kvalitetan prijenos znanja na najmlađe generacije jedan od imperativa. Svi školski timovi koji su sudjelovali u ovom pilot projektu zapravo su napravili ogroman iskorak u tehnološku budućnost i to je ono što nas jako veseli – poručio je Izabel Jelenić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa te se osvrnuo na recentu investiciju Infobipa u STEMI.

– Cijeli ovaj projekt, kao i vizija STEMI-jevog tima, inspirirali su sve nas u Infobipu da jedan ovako uspješan i inovativan pilot projekt nastao u Hrvatskoj pokušamo proširiti van naših granica i to u najveći svjetski tehnološki centar – u Sjedinjene Američke Države. Investicija Infobipa u STEMI ide upravo u tom smjeru. Skalirati projekt i pritom ga dodatno unaprijediti povratnim informacijama i iskustvom koje ćemo dobiti iz obrazovnog sustava u SAD-u. To je način na koji želimo vratiti našoj zajednici i njezinim najmlađim članovima – dodao je Jelenić.

Cilj projekta Škole budućnosti je osnažiti vezu između IT sektora i obrazovanja, postaviti Hrvatsku među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih te ih potaknuti na inovativnost i poduzetništvo.

Održana je i panel-rasprava na temu budućnosti obrazovanja, na kojoj su svoje prijedloge i viđenja podijelili Krešo Žmak, Infobipov potpredsjednik za produkte, Marin Trošelj, direktor tvrtke STEMI, Ana Sović Kržić, predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza te Dalia Kager, učiteljica u Osnovnoj školi Eugena Kvaternika u Velikoj Gorici i mentorica jednog od pobjedničkih timova. Matej Sušilović iz Infobipa, Damir Sabol iz Photomatha i Tomislav Haus iz Gideon Brothersa učenicima su ispričali kako njihove tvrtke koriste umjetnu inteligenciju za razvijanje proizvoda na svjetskoj razini.

image

Panel rasprava o budućnosti obrazovanja

foto Infobip

image

Marin Trošelj

foto Infobip
– Nakon sjajnih rezultata ovogodišnjeg pilota, odlučili smo nastaviti s projektom Škola budućnosti te upravo radimo na pripremi sljedeće sezone koja će uskoro krenuti. Obrazovanje je temelj svakog društva i zato u Hrvatskoj nastavljamo stvarati zajednicu učitelja, ali i raznih drugih organizacija koje žele stvarati škole budućnosti. Veseli nas vidjeti i rast interesa tehnološke zajednice za vraćanje društvu kroz unapređenje obrazovanja i prijenos znanja koje kroz Školu budućnosti osnažujemo. U nastavku projekta okupit ćemo još više tech kompanija koje će zajedno s nama graditi budućnost – izjavio je Marin Trošelj, direktor tvrtke STEMI d.o.o.

Projekt su poduprle i tvrtke A1 Hrvatska, Bosch, Croatia osiguranje, Zagrebačka banka, Končar te Score Alarm.

17. travanj 2024 18:23