Hrvatska
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Željko Kolar kandidira se za predsjednika SDP-a, komemoracija za Milana Levara...

28. Kolovoz 2020.
Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 28. kolovoza:

ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovat će na 1. sjednici Vijeća predsjednika RH za energetsku tranziciju (11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Uvodni dio sjednice na kojemu će biti predstavljeni članovi i ciljevi Vijeća, otvoren je za predstavnike medija, nakon čega su predviđene izjave za medije. (Predstavnici medija trebaju u Ured predsjednika doći do 10,30 sati).

ZAGREB - U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) svečano potpisivanje dva Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu druge faze programa e-Škole "Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza)", ukupne vrijednosti više od 1,3 milijarde kuna. Potpisivanju će prisustvovati ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric, ravnatelj Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNET Goran Kezunović i Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNET-a i voditeljica programa e-Škole (12,30 sati, NSK, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Kandidaturu za predsjednika SDP-a predat će Željko Kolar, i tom prilikom održati konferenciju za medije (10,30 sati, središnjica SDP-a, Trg Drage Iblera 9). U platformi za izgradnju moderne stranke lijevog centra Kolar navodi kako želi novi SDP kojim zajedno sa svim progresivnim pojedincima, grupama i organizacijama želi graditi modernu hrvatsku državu 21. stoljeća, otvoreno i progresivno društvo slobodnih pojedinaca uz izražen osjećaj solidarnosti.

ZAGREB - Možemo! politička platforma održat će konferenciju za medije ispred ulaza u zgradu Vlade RH. Saborski zastupnici i zastupnice Sandra Benčić, Tomislav Tomašević i Damir Bakić osvrnut će se na konačni prijedlog Zakona o obnovi zgrada oštećenih u potresu na  području Zagreba i okolice (10,30 sati, Trg svetog Marka 2).

VUKOVAR - Konferencija za novinare u prostorijama Hrvatske konzervativne stranke (HKS) na kojoj će govoriti saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, predsjednik HKS-a i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček, a u povodu individualnih fizičkih sukoba koji su se dogodili protekloga tjedna na području grada Vukovara te medijskog istupa predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca. Na konferenciji će biti nazočan i dopredsjednik gradskog vijeća Vukovara Robert Rapan i predsjednik odbora za branitelje HKS-a GO Vukovar, Franjo Šoljić (11,30 sati, Ivana Gorana Kovačića 6).

VARAŽDIN - Na konferenciji za novinare o organizaciji nastave u novoj školskoj godini 2020./2021. sukladno epidemiološkim mjerama, govorit će župan Varaždinske županije Radimir Čačić, njegov zamjenik Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek. Bit će riječi o organizaciji nastave, sukladno Uputi za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 a vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u novoj školskoj godini (9,30 sati, atrij Županijske palače, Franjevački trg 7).

GOSPIĆ - Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Antifašistička liga RH organiziraju komemoraciju za Milana Levara koja će se održati na Gradskom groblju, na dan kada se navršava 20 godina od njegova ubojstva. Na komemoraciji će govoriti Vesna Levar, Vesna Teršelič i Drago Pilsel. Milan Levar svjedočio je o ubojstvima hrvatskih i srpskih civila i ratnih zarobljenika u gospićkom kraju (12 sati, ulica 9 Gardijske Brigade 7"N).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Hrvatske u prvom je polugodištu ove godine iznosila 6.725 kuna, što je realno za 1,7 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

27. travanj 2024 11:41