Hrvatska
StoryEditor

Moći ćete komunicirati s kupcima, oglašavati, ali i PRODAVATI preko Facebooka

20. Svibanj 2020.
Piše:
piše Marijan Palić
[email protected]

Mark Zuckerberg je prije nepuna 24 sata objavio kako Facebook lansira novu značajku, Facebook Shop. „Ideja je da svaka mala tvrtka jednostavno može pokrenuti svoju trgovinu te prodavati direktno preko Facebook aplikacije“, istaknuo je u uvodu objave.

Naglasak je na jednostavnosti

U doba Korona krize pokazalo se kako internet prodaja raste i sve se više ljudi odlučuje na taj oblik kupnje. Zuckerberg je shvatio kako bi ovim proizvodom osigurao win-win situaciju malim tvrtkama, ali i sebi.

Male tvrtke neće morati ulagati jako puno novaca u izradu web trgovina, ali i gubiti veliku količinu vremena na postavljanje svih procesa te učenje platforme. S druge strane, Facebook će se još više povezati s malim tvrtkama, te će ih tako „kupiti“ da ostanu na platformi i još više ulože u oglašavanje kako bi promovirali svoje proizvode iz trgovine.

U sve će se uključiti i WhatsApp

Facebook trgovina na početku će biti integrirana na Facebook i Instagram račune, ali Zuckerberg je najavio kako će se uskoro povezati i s Messengerom te WhatsAppom. Time će obuhvatiti internet platforme koje zajedno imaju nekoliko milijardi korisnika.

Uz to, najavljeno je i povezivanje s partnerima kao što su Shopify, BigCommerce, WooCommerce, Channel Advisor… svi oni će biti povezani na Facebookov shop, a to znači da će se i oni koji već posjeduju Internet trgovine na nekima od platformi moći lakše prebaciti na Facebook.

Za male trgovine, poduzetnike, influencere…

Zuckerberg je istaknuo i kako će male trgovine moći personalizirati svoje trgovine te istaknuti proizvode koji su im najvažniji. Time će se moći istaknuti od konkurencije te neće sve biti unificirano.

Sada ćete dakle moći izgraditi svoju online prisutnost, komunicirati s kupcima, oglašavati, ali i prodavati preko Facebooka. Putem Messengera i WhatsAppa ćete još lakše komunicirati s korisnicima, a sve to bit će moguće raditi i dok vam fizičke trgovine budu zatvorene.

Time je Facebook napravio veliki iskorak prema naprijed, posebno prema malim poduzetnicima, influencerima i tvrtkama kojima je na ovaj način olakšao „život“. Ova će se značajka uskoro početi pojavljivati korisnicima diljem svijeta.

16. travanj 2024 04:00