Hrvatska
StoryEditor

MojPosao: Infinum, Q agency i Ars Futura najbolji poslodavci u 2021. godini

09. Prosinac 2021.
5. HR konferencija AUTENTIČNA ORGANIZACIJA, Nagrađeni Najbolji poslodavacfoto Ratko Mavar

Infinum, Q agency i Ars Futura najbolji su poslodavci u 2021. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika koje je portal MojPosao proveo u 75 tvrtki. Nagradu 'Najbolji poslodavac' dodijelio je MojPosao na 5. HR konferenciji, koja se u organizaciji Lidera i Udruge U4HR održala u hotelu Sheraton u Zagrebu, poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u istraživanju o zadovoljstvu zaposlenika.

Najbolji poslodavci 2021. u kategoriji malih tvrtki su: Ars Futura, Porsche Digital Croatia i The Productive Company, u kategoriji srednjih tvrtki to su: Q agency, Axilis i Degordian Hrvatska, a kod velikih tvrtki: Infinum, dm-drogerie markt i Atlantic Grupa. Best new entry nagradu kao najbolje plasirana nova tvrtka osvojio je Porsche Digital Croatia.

Nagrade su pripale poslodavcima koji su ostvarili najviše ocjene u anonimnom istraživanju zadovoljstva zaposlenika, u kojem su sudjelovale tvrtke koje su same prijavile sudjelovanje, a ocjenu zadovoljstva su dali zaposlenici tih istih tvrtki.

U istraživanju je ove godine sudjelovalo 75 tvrtki, a odgovore je ponudilo 7.100 zaposlenika od njih više od 12.200 zaposlenih u tvrtkama sudionicama. Pritom, ukupna ocjena svih tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju je bila 3,34 od mogućih četiri.

Istraživanje zadovoljstva zaposlenika je upitnik koji se sastoji od 78 ključnih tvrdnji iz devet područja zadovoljstva zaposlenika, a sudionici su najbolje ocjene i ove godine dali u kategorijama posvećenost poslu i Izazovnost radnih zadataka, dok su najlošije ocijenjene kategorije osobni rast i razvoj te organizacija rada.

Istraživanje ujedno mjeri i angažiranost zaposlenika, odnosno njihovu motivaciju da dodatno doprinesu razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade, a rezultati tako pokazuju da je angažirano 42 posto zaposlenika, 55 posto ih to nije, dok je nemotivirano svega tri posto zaposlenika. Pritom, u nagrađenim tvrtkama postotak angažiranih zaposlenika iznosi visokih 81 posto, istaknuli su s portala MojPosao.

09. prosinac 2023 23:45