Kompanije
StoryEditor

Franck pojasnio zašto je prodao Čipi Čips, a njemački Intersnack što će s njim dalje

02. Siječanj 2020.
Proizvodnja čipsa u tvornici u Hercegovcu
Piše:
piše Željka Laslavić
[email protected]

Prije mjesec dana prestala je službeno postojati kompanija Adria Snack Company, nekadašnji joint-venture Francka i njemačke Intersnack grupe, jednog od vodećih europskih proizvođača grickalica. Nastala je Intersnack Adria. Franck je lani prodao kompletan program proizvodnje slanih grickalica Intersnacku, uključujući svoj najpoznatiji brend, Čipi Čips. Nikada javno nisu objasnili zbog čega su se odlučili na prodaju biznisa koji je donosio prihode od 130 milijuna kuna niti po kojoj cijeni je napravljena transakcija.

Poduzetnici kao razlog Franckove prodaje biznisa navode probleme sa Agrokorom. Da je Franck došao do zida i moralo se odlučiti da li cijelu kategoriju prodati ili u nju investirati. Međutim poznavatelji prilika u kompaniji kažu da se Franck namjeravao odreći grickalica puno prije javno objavljenih problema sa Agrokorom.

Za Lider su iz Francka objasnili razloge odluke o povlačenju iz biznisa 'snacka', a predstavnici Intersnacka, koji gotovo nikada ne daju izjave medijima, svoje planove proizvodnje u tvornici u Hercegovcu, o čijem radu i opstanku ovisi  25 hrvatskih poljoprivrednika.

Cijeli tekst možete pročitati u aktualnom tiskanom i digitalnom izdanju Lidera.

23. travanj 2024 14:56