Tehnopolis
StoryEditor

Zasmetalo ju sunce u automobilu pa razvila iOS aplikaciju

22. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Sunny Side je mobilna aplikacija za iOS uređaje koju je razvila Milanda Miliša u suradnji s digitalnom agencijom Neuralab.

Ova diplomirana učiteljica odlučila se doskočiti problemu koji bi je mučio svaki puta kada bi se vozila autobusom - uvijek bi završila na ‘sunčanoj strani‘ gdje bi joj sunce smetalo tijekom cijelog putovanja. Miliša je dobila ideju za aplikaciju te pronašla partnere koji mogu tehnički izvesti njenu zamisao - digitalni studi Neuralab. Tako je nastala aplikacija Sunny Side koja korisnicima pokazuje na kojoj će strani prijevoznog sredstva kojim se koriste za vrijeme njihovog putovanja sijati sunce.

U aplikaciju morate unijeti polazišnu točku i odredište te vrijeme vašeg putovanja i već za nekoliko sekundi možete vidjeti na kojoj strani vozila će biti sunčano.

Aplikaciju koju čine sam dizajn i programski kod odobrio je Apple u postupku koji traje oko dva tjedna. Ova aplikacije je globalna i pokriva cjelokupno tržište.

U prvih nekoliko dana od kada je aplikacija objavljena imala je nekoliko stotina preuzimanja. U prvih mjesec dana na tržištu ona je besplatna za preuzimanje s interneta te će nakon toga cijena aplikacije biti 1 dolar. Miliša već planira i upgrade ove verzije s dodatnim mogućnostima te verziju za druge mobilne operativne sustave.

30. travanj 2024 16:26