Tehnopolis
StoryEditor

Završen projekt e-Mikrovalna veza

09. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Nakon implementacije aplikacije e-Radiodifuzija završen je još jedan projekt u Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije u okviru e-Agencije, a iz područja elektroničke obrade i izdavanja dozvola za uporabu radiofrekvencijskog spektra.

Cilj projekta e-Mikrovalna veza bio je značajno ubrzanje poslovnih procesa podnošenja zahtjeva i izdavanja dozvola, odnosno odobrenja za uporabu radiofrekvencijskog spektra u mikrovalnoj vezi.Postignuti su sljedeći glavni benefiti:1. Unaprjeđen je proces podnošenja zahtjeva za izdavanje dozvola za uporabu RF spektra u mikrovalnoj vezi time što je korisnicima usluge omogućeno podnošenje zahtjeva na jednostavniji i brži način u elektroničkom obliku i bez dodatnih troškova pripreme i slanja pošiljaka2. Unaprjeđen je proces izdavanja dozvola za uporabu, ubrzanje podnošenja zahtjeva i izdavanja dozvole za e-band frekvencijsko područje (71-76 GHz i 81 -86 GHz) i smanjenje troška na strani korisnika usluge 3. Uspostavljen je alat za dodavanje i urudžbiranje kopija izvornog skupnog dokumenta u odabrane predmete u Centrix rješenju koje pruža podršku upravljanju dokumentima

Također, proširen je web portal e-Dozvole na kojem registrirani web korisnik sada može podnijeti e-Zahtjev za izdavanje dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra u mikrovalnoj vezi korištenjem novog web rješenja e-Mikrovalna veza. Omogućeno je podnošenje zahtjeva za standardnu dozvolu/odobrenje, automatski izračun naknade za izdavanje dozvole te pregled baze podataka lokacija.

-Usluga e-Mikrovalna veza je usluga u okviru e-Agencije orijentirana prema elektroničkom poslovanju i poboljšanju poslovanja s krajnjim korisnicima. Usluga je stalno dostupna putem Hakom web portala za sve registrirane korisnike i omogućuje besplatno, jednostavno i transparentno podnošenje zahtjeva za uporabom radiofrekvencijskog spektra u mikrovalnoj vezi. Na jednom mjestu nalaze se sve potrebne informacije vezano za preduvjete, potrebnu dokumentaciju i način podnošenja zahtjeva a korisnik putem elektroničke pošte zaprima obavijest o statusu zahtjeva, račune u elektroničkom obliku, i sve potrebne informacije i obavijesti- izjavila je Cornelia Krušlin, voditeljica projekta iz Hakoma.

Usluga je implementirana u sklopu šestomjesečnog projekta koji je koji je iniciran od strane Hakoma i realiziran u suradnji s firmama Omega software d.o.o., Recro-Net d.o.o. i Globaldizajn d.o.o. Projekt je završen unutar planiranih rokova i s očekivanim izlaznim rezultatima.

21. travanj 2024 17:09