Ukratko
StoryEditor

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na spektakularnom događaju ‘Journey to Net Zero‘

16. Travanj 2024.
Holcim Hrvatska

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju ‘Journey to Net Zero‘ u prestižnoj Laubi. Ovaj događaj je obilježio ključni korak u putu prema dekarbonizaciji industrije i ostvarenju ciljeva zelene tranzicije.

Holcim Hrvatska, organizator događaja, okupio je ključne dionike građevinske industrije kako bi predstavio projekte usmjerene prema postizanju neto nulte emisije CO2. Svoju predanost ovom cilju potvrđuje kontinuiranim naporima u smanjenju ugljičnog otiska, što je do sad rezultiralo impresivnim smanjenjem od 42 posto.

Jedan od najambicioznijih projekata tvrtke, KOdeCO net zero, kojeg je EU Inovacijski fond odabrao za sufinanciranje, omogućit će proizvodnju ugljično neutralnog cementa od 2028. godine. Holcim Hrvatska trenutno je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja je dobila sredstva iz Inovacijskog fonda za veliki projekt, u iznosu od 117 milijuna eura za projekt ukupne vrijednosti 237 milijuna eura.

- Ponosni smo na naš tim koji je omogućio realizaciju ovog projekta. Projekt hvatanja CO2 iz proizvodnje i njegovo trajno skladištenje predstavlja prekretnicu u građevinskoj industriji. U sljedećih pet godina postat ćemo prva tvrtka u Hrvatskoj, jedna od rijetkih u Europi i svijetu koja će proizvoditi ugljično neutralan cement - rekao je Dario Vrabec, predsjednik Uprave Holcim Hrvatska.

Tihana Vranković, direktorica marketinga Holcim Hrvatska, naglasila je važnost suradnje svih dionika u procesu dekarbonizacije.

- Moramo biti fokusirani na budućnost i zajednički djelovati kako bismo osvijestili ne samo industriju, već i građane o važnosti dekarbonizacije. Naša vizija se temelji na postavkama zelene gradnje, poticanju kružnog gospodarstva te istraživanju novih tehnoloških generacija za bržu i bolju tranziciju prema održivom poslovanju - rekla je Vranković.

Holcim Hrvatska želi biti primjer drugima u zemlji i regiji te nastavlja predvoditi put prema dekarbonizaciji kako bi ostavili bolji svijet za buduće generacije.

15. svibanj 2024 21:25