Tehno
StoryEditor

Amazon podnio tužbu protiv skupine administratora grupa na Facebooku

20. Srpanj 2022.
Amazon tvrtka logofoto Shutterstock

Američki div za internetsku trgovinu Amazon objavio je da je podigao tužbu protiv administratora više od 10.000 grupa na Facebooku, tvrdeći da su organizirali trgovinu ocjenama proizvoda.

Administratori više od 10 tisuća grupa orkestrirali su trgovinu lažnim ocjenama u zamjenu za novac ili besplatne proizvode, navodi Amazon u tužbi podnesenoj pred sudom u Seattleu.

Grupe su osnovane kako bi se regrutirali pojedinci voljni objavljivati poticajne i obmanjujuće ocjene u Amazonovim trgovinama u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Japanu.

Grupa 'Amazon Product Review' imala je više od 43.000 članova, a navodno je nudila povrat novca ili druga plaćanja kupcima koji su bili voljni objaviti lažne ocjene proizvoda poput stativa za kamere ili stereo uređaja za automobile.

- Naši timovi blokiraju milijune sumnjivih ocjena prije nego što ih korisnici uopće vide, a ova tužba ide korak dalje u otkrivanju počinitelja koji djeluju na društvenim medijima - rekao je Dharmesh Mehta, potpredsjednik Amazona za prodaju partnerskih usluga.

Facebookova matična tvrtka Meta uklonila je polovinu od više od 10.000 grupa koje je prijavio Amazon, a nastavlja istraživati ​​i ostale, navodi agencija dpa.

13. srpanj 2024 05:00