Tehno
StoryEditor

MWC 2022: Huaweijeva vizija industrije budućnosti i inteligentnog svijeta

03. Ožujak 2022.
Huawei MWC 2022

Na ovogodišnjem sajmu mobilne tehnologije Mobile World Congress 2022 koji je uživo održava u Barceloni ponovno su se okupili veliki igrači ove industrije s ciljem predstavljanja najnovijih tehnoloških noviteta. Na otvaranju sajma istaknuto je kako se do 2025. planira uložiti 500 milijardi dolara u mobilnu infrastrukturu, od čega će 85 posto ići u 5G mreže. Istaknuto je kako je 5G najjača infrastruktura koja pomiče svijet naprijed.

Jedan od najvećih igrača na MWC-u je kineski Huawei koji je s temama kao što su poslovni uspjeh 5G-a, zelene tehnologije, povezivost i doprinos IT-a rastu okupio brojne telekom operatere, industrijske partnere i stručnjake. Naglasak je, između ostalog, stavljen na Huaweijev ‘GUIDE’ poslovni pristup koji je usmjeren na stvaranje vrijednosti za biznise i društvo, osiguravajući svijetlu budućnost za digitalnu ekonomiju.

Huaweijevi izlagački štandovi na MWC-u oponašaju digitalno inteligentnu šumu, prikazujući brojne mogućnosti koje nudi ICT industrija. Kompanija je u Barceloni predstavila svoje najnovije proizvode i rješenja među kojima su gigabitne mobilne mreže, brza cloud rješenja, potpuno optičke ciljane mreže, digitalni i inteligentni O&M sustavi, kao i sveobuhvatna rješenja za zeleni razvoj.

GUIDE poslovni pristup predviđa industrijsku podršku pružateljima digitalnih usluga, navodeći pet ključnih područja na koja će se operateri morati fokusirati kako bi postigli uspjeh u nadolazećim desetljećima. Područja obuhvaćaju širenje usluga, učinkovito inoviranje, iskorištavanje resursa, pružanje vrijednosti i doprinos društvu.

Na MWC-u je Huawei obuhvatio i rješenja kojima će operatere podržati u zelenim razvojnim strategijama. Kroz raspon zelenih rješenja, Huawei nastoji operaterima pomoći u povećanju mrežnih kapaciteta i smanjenju potrošnje energije po bitu mrežnog prometa.

Kroz suradnju Huawei s operaterima i partnerima diljem svijeta osigurava pojednostavljenu, zelenu i inteligentnu ICT infrastrukturu, omogućujući implementaciju vodećih 5G mreža. Rezultati ispitivanja trećih strana pokazuju da Huaweijeva 5G mreža u 13 zemalja, uključujući Švicarsku, Njemačku, Finsku, Nizozemsku, Južnu Koreju i Saudijsku Arabiju, pruža optimalno iskustvo.

Tvrtka je već potpisala više od 3.000 ugovora za industrijsku primjenu 5G-a, ostvarujući suradnju s operaterima i partnerima iz brojnih industrija. Huawei ističe kako im je cilj pomoći operaterima da iskoriste nove mogućnosti digitalizacije isporukom inovativnih XtoB rješenja koja integriraju 5G, premium privatne linije, inteligentne mreže u oblaku, podatkovne centre i cloud.

Huawei Technologies je na Industrial Digital Transformation summitu u sklopu MWC-a u Barceloni predstavio i svoja najnovija rješenja za podatkovne centre te je podijelio viziju inovativne budućnosti. Predsjednik Huaweija za Europu, Li Peng, predstavio je i najnovija dostignuća u segmentu tehnoloških rješenja namijenjenih sveučilišnim kampusima te inteligentne podatkovne centre koji smanjuju potrošnju energije za više od 14 posto.

-Sveobuhvatno rješenje za podatkovni centar predvodi trend razvoja temeljenog na cloudu te intenzivnog i ekološki prihvatljivog razvoja, dok Huaweijevo inteligentno rješenje kampusa omogućuje potpuno bežični pristup, obnovu mrežne arhitekture i hiperkonvergenciju IT infrastrukture. Kroz kontinuirane inovacije u ICT i digitalnoj infrastrukturi, Huawei je postavio čvrste temelje za razvoj inteligentnog svijeta - rekao je Chen Banghua, potpredsjednik Huawei Enterprise Business Grupe (BG).

Huawei je s globalnim partnerima i predstavnicima svjetskih kompanija razgovarao o ICT trendovima, budućnosti te spajanju digitalne tehnologije, poslovne vrijednosti i ekološki prihvatljivog razvoja.

-Jedna od glavnih ciljeva kompanije je pružiti svim industrijama brz, učinkovit, pouzdan i održiv sustav podatkovnih centara s inovacijama u području skladištenja podataka, učinkovitijem korištenju procesorske snage prilikom obrada podataka, veće pouzdanosti i stabilnije mreže - rekao je Li Peng.

Brojni su primjeri unapređenja u raznim područjima. Napredak u sustavima koje Huaweija koriste u energetskoj industriji očituje se u boljoj zaštiti i nadzoru infrastrukture, sektoru logistike te stabilnijem javnom prijevozu, kao i u financijskim industrijama za koje Huawei implementirao rješenje za manjak mrežnih kapaciteta prilikom dnevnih operacija.

U borbi protiv klimatskih promjena, jedne od glavnih misija Huaweija, kompanija nastavlja razvijati inovativne rješenja za industrije, graditi pojednostavljene, ekološki prihvatljive i inteligentne ICT infrastrukture te istovremeno smanjivati potrošnju energije koju koristi.

24. travanj 2024 00:32