Tehno
StoryEditor

Huawei u Zagrebu na road showu predstavio najnovije tehnologije

23. Listopad 2024.
Kompanija već testira 5.5G mrežu u 20 gradova diljem svijeta, a komercijalnu primjenu već sljedeće godine kada računa s preko 30 milijardi uređaja spojenih na mrežu nove generacije

Huawei Technologies u sklopu svoje europske turneje predstavio je u Zagrebu najnovije inovacije i rješenja temeljena na 5G tehnologiji. Prikazali su i mobilne mreže temeljene na 5.5G, koje se već testiraju diljem svijeta, a očekuje se da će i uređaji koji koriste ovu tehnologiju doći na tržište kasnije ove godine.

Tehnologija 5.5G obećava stvarno vremensko, interaktivno i impresivno digitalno iskustvo. Očekuje se da će već sljedeće godine biti povezano više od 30 milijardi uređaja koji međusobno komuniciraju, a za očekivati je da će nova tehnologija pokrenuti komunikaciju između još većeg broja uređaja – na primjer, automobila koji komuniciraju s domovima i slično. Huawei je u Zagrebu predstavio inovacije i rješenja za novo razdoblje mobilnog širokopojasnog pristupa sa brzinama od 10 gigabita.

– Jedna od najvećih novosti jest tehnologija 5.5G koja je značajan tehnološki iskorak koji otvara nove mogućnosti tvrtkama, ali i pojedincima u sve digitalnijem svijetu. Ova tehnologija će biti ključna za stvaranje digitaliziranog svijeta kojem Huawei teži, kroz kontinuirani razvoj, ali i suradnju s ključnim dionicima. Osim toga, u Zagrebu smo prikazali napredna rješenja posebno dizajnirana za specifične zahtjeve određenih partnera i kupaca – izjavio je Marijo Karabaić, voditelj hrvatskog ureda Huawei Technologies.

U interaktivnom mobilnom izložbenom prostoru Huaweija u Zagrebu prikazana su nova rješenja vezana uz kućanstva, poslovanje i zelenu energiju. Posjetitelji su mogli isprobati Huawei Vision Pro naočale za mješovitu stvarnost (AR/VR), kao i MR 5G True AR naočale koje se koriste u proizvodnim procesima, poput Huaweijevog logističkog centra u Pátyu u Mađarskoj. Prikazana su i rješenja poput New Calling usluge nove generacije koja omogućuje prijevod u stvarnom vremenu između dvoje ljudi tijekom telefonskog razgovora uz Ultra HD video prijenos. Također su predstavljeni 5G in-car routeri za povezivanje vozila te gotovo deset različitih mrežnih rješenja koja pojednostavljuju izgradnju mreža, uključujući nevidljive antene koje su 30 posto manje i 50 posto lakše od prethodnika, a koje se svojim prozirnim dizajnom savršeno uklapaju u okolinu. Među njima i visokokvalitetne 10 Gbps CloudCampus uređaje, ultra-otporne mrežne data centre, rješenja za virtualizaciju data centra (DCS), OceanProtect Appliance, FTTH i FTTR rješenja i Huawei eKit za komercijalni i distributivni sektor.

23. listopad 2024 15:11