Tehno
StoryEditor

Startup Farseer se pozicionirao kao izazivač IBM-u, Oracleu i SAP-u

27. Lipanj 2022.
Farseer tim

Zagrebački startup Farseer ima dosta razloga za zadovoljstvo. Usprkos činjenici da je tvrtka koja razvija revolucionaran softver za financijsko planiranje u velikim poduzećima nastala u jeku pandemije, uspjeli su akvizirati neke od najvećih regionalnih tvrtki kao svoje klijente. U manje od dvije godine od osnivanja firme, Farseer se pozicionirao kao jedan od najznačajnijih 'izazivača' IBM-u, Oracleu i SAP-u u domeni rješenja za financijsko planiranje i analitiku.

U Farseeru su u dvije pandemijske godine uspjeli ne samo razviti tehnički izuzetno složen softverski proizvod, nego i privući ozbiljne globalne i regionalne tvrtke kao klijente. Njihov softver koristi jedan od najvećih svjetskih proizvođača luksuznih igračaka za odrasle, švedska tvrtka Lelo, ali i domaći tržišni veterani kao što su Violeta, Hrvatska Lutrija, Plinacro, Mazars, InterCapital i dr.

Iako je tvrtka nastala u izuzetno nepogodnom trenutku što se tiče globalne ekonomske situacije, u Farseeru su još 2020. uspjeli prikupiti angel investiciju od 100 tisuća eura, a do kraja 2022. će postati potpuno profitabilni. Ovaj startup je do sada rastao strelovitom brzinom čemu svjedoči njihova mjesečna stopa rasta prihoda od licenci od 25 posto u zadnjih 6 mjeseci.

Farseer svoj softver klijentima prodaje izravno, ali su izgradili i mrežu partnera s kojima surađuju, predvođenu domaćom Poslovnom Inteligencijom i srpskim M&I Systemsom. Jedna od posljednjih u nizu suradnji koju je Farseer ostvario je ona s grupom Končar, čijih će 14 društava sve svoje financije voditi u Farseeru.

Direktorica i suosnivačica Farseera je Matija Nakić, koja je prije osnivanja Farseera radila kao direktorica softwarea u Spanu i kao VP of Products u poznatoj njujorško-zagrebačkoj softverskoj agenciji Five.

01. listopad 2022 02:45