Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Brojimo šlepere (47): Iz Sobočana u Austriju otpremljena nova pošiljka za Intersport

12. Lipanj 2022.
Utovar kamiona s robom za Intersport u Austriji

Tvrtka Sobočan iz Murskog Središća ovog je tjedna u Austriju poslala kamion sa specijalno kreiranim kutijama koje se u trgovinama Intersporta u toj zemlji koriste za sakupljanje odjeće namijenjenoj za recikliranje. Kako nam je rekao Nikola Sobočan, jedan od tri direktora Sobočana, ove je godine tom austrijskom kupcu već isporučeno pet kamiona takve robe, a zasad imaju dogovorenu proizvodnju takvih kutija za napuniti još deset kamiona.

Tvrtka iz Murskog Središća bavi se proizvodnjom namještaja za opremanje prodajnih prostora, ureda, institucija i hotela te svega ostalog od drveta i metala što kupac može zamisliti. Osim asortimana po narudžbi kupca, Sobočan je razvio i vlastiti brend namještaja, odnosno inovativni mobilni ured pod nazivom ‘movo’.

U prošloj je godini ta obiteljska tvrtka ostvarila 111 milijuna kuna prihoda, od čega 66,3 milijuna kuna na stranim tržištima. U ovoj godini, kako ističe njezin osnivač i direktor Franjo Sobočan, narudžbe su im porasle za oko 70 posto u odnosu na prošlu godinu.

Nedavno je tvrtka u rad pustila vlastitu solarnu elektranu, u što je uložila 4,5 milijuna kuna, čime je zaokružila ciklus zelene tranzicije svog poslovanja, započet 2016. godine izgradnjom postrojenja za spaljivanje drvnog otpada. Sljedeća planirana investicija iznosi 45 milijuna kuna, a riječ je o tehnološkoj transformaciji, odnosno nabavi dviju automatiziranih proizvodnih linija za drvo i metal.

25. travanj 2024 10:01