Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Global Offshore Engineering preuzeo Adria Winch Grupu

22. Prosinac 2023.
foto Shutterstock

Tvrtka Global Offshore Engineering (GOE) kupila je Adria Winch Grupu, koju čine Adria Winch, tvrtka koja se bavi proizvodnjom palubne opreme i DALSTROJ, proizvođač alatnih strojeva. Vlasnik i izvršni direktor GOE-a, ujedno i novi vlasnik Adria Winch Grupe je Matko Zuanić

- Ovom akvizicijom GOE proširuje svoj portfelj u proizvodnji vitla i ostalih palubnih strojeva čiji je jedan od najuglednijih dizajnera i proizvođača Adria Winch Grupa... Želimo vam svima zahvaliti na podršci proteklih godina i radujemo se zajedničkom rastu i partnerstvu u budućnosti - napisala je Maja Regjo, direktorica Adria Wincha. 

GOE je prošle godine ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 2,8 milijuna eura i imao je 43 zaposlenika, ali riječ je o kompaniji koja ne posluje samo u Hrvatskoj, već je također otvorena u Turskoj i Singapuru. Ako se zbroje sve tri zemlje, riječ je o kompaniji s više od 500 zaposlenika koja se bavi projektnim inženjeringom u naftnoj i plinskoj industriji. 

Što se Adria Winch Grupe tiče, prije nekoliko godina su pokrenuti predstečajevi za obje tvrtke, a sporazumi su potvrđeni u studenome 2019. (za Adria Winch), odnosno u siječnju 2020. (za DALSTROJ). Obje tvrtke i dalje isplaćuju predstečajnu nagodbu. Splitska je grupa unazad nekoliko godina proživljavala velike promjene na čelnim pozicijama i upala u ozbiljne financijske probleme iz kojih se, kako stvari stoje, sama nije mogla izvući.

Kako će Grupa nastaviti poslovanje s novim vlasnikom, to nam je tek za otkriti. 

27. travanj 2024 08:28