Tvrtke i tržišta
StoryEditor

[Oni koji dolaze] Rineo dizajn vodeći u svjetlećim reklamama, postavio i najveći ekran u Europi od 1020 m²

05. Kolovoz 2022.
Igor Dražetić

Osnivač i direktor Rineo dizajna Igor Dražetić naglašava da je prošle godine zagrebačka tvrtka koja stalno širi poslovanje na području vanjskih vizualnih komunikacija te svjetlećih i digitalnih reklama, postala vodeća u Hrvatskoj u toj djelatnosti po ostvarenom prometu kao i svim ostalim kapacitetima. Siguran je također da će ove godine vrlo vjerojatno biti regionalno najveća tvrtka na svom polju poslovanja budući je lani Rineo dizajn uprihodio 25 milijuna kuna te ove godine računa na oko 60 milijuna kuna prihoda. Od toga na prošlogodišnji izvoz otpada preko 10 milijuna kuna, dok bi ove godine mogao doseći skoro 40 milijuna kuna.

Prve digitalne benzinske stanice

Rineo dizajn zapravo čine brendovi Rineo sign factory i Rineo digital. Kao najveća hrvatska tvornica reklama Rineo sign factory osigurava razna vizualna rješenja, toteme – reklamne stupove,  svjetleće reklame i natpise, oslikavanje izloga i vozila, grafiku velikog formata te pleksiglas galanteriju. Iza digitalnih reklama poput LED display ekrana, LCD zaslona i touch screen kioska te softvera za komunikaciju i upravljanje stoji, pak, Rineo digital.

- Prve digitalne benzinske stanice u Europi izradili smo mi, pa je Hrvatska prva imala moderne benzinske pumpe s digitalnim totemima i digitalnim fasadama. Dogovorili smo digitalizaciju Ine i Tifona te uz uobičajene reklame za njih izrađujemo toteme s led ekranima za prikaz slike i videa, fasade s led ekranima, interijere sa led info displayima i kioscima – rekao je Dražetić koji je nakon deset godina iskustva u izradi reklama osnovao tvrtku 2007. godine, a tri godine kasnije vođenje financija preuzima njegova supruga Ivana Orsag koja je do tada radila u banci.

 

Europski poslovi

Rineo dizajn najviše izvozi u Njemačku i Austriju, a potom u Sloveniju,  Švicarsku, Španjolsku, Slovačku, Sjevernu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. S ovom godinom postaju dobavljači digitalnih reklama led billboarda i bigboarda za velike europske tvrtke kao što su Gewista, Ankünder, Pregress,  Wall, PSG, Europlakat Slovenija koje su dijelom ili u potpunom vlasništvu JCDecauxa poznate francuske tvrtke za vanjsko oglašavanje.

- Za njih izrađujemo i sofisticirane digitalne billboarde koje smo sami projektirali, a dio njih postavljamo diljem Europe u izuzetno velikim serijama. Izradili smo najveći LED DISPLAY ekran u Hrvatskoj, na lokaciji Zagrebačke avenije veličine gotovo 300 četvornih metara te najveći ekran u Europi na izlazu iz Beča veličine 1020 četvornih metara, po kojima smo poznati praktički u cijelom svijetu. Prve digitalne billboarde koje ćete do kraja godine moći vidjeti po većim europskim gradovima poput Beča, Graza, Linza i Hamburga osmišljeni su i izrađeni u Novom Zagrebu! – najavljuje Dražetić te se nada da će do kraja godine s trenutačno 45 djelatnika narasti na preko 50 zaposlenih.

U budućnosti bi se Rineo dizajn uz proizvodnju trebao baviti istraživanjem i razvojem budući uvijek prate i uvode novitete, pa Dražetić iznosi da razvijaju svoje inovacije u više smjerova poslovanja. Iako će, pak, iduća godina biti izazovna za europsko gospodarstvo, po njemu Rineo dizajn imao zanimljive ugovore i za 2023. godinu. Postoje i naznake da bi se dugoročno mogli spojiti i s nekim većim europskim tvrtkama, ne prodajom već udruživanjem kako bi se lakše širili na još više tržišta.   

Sutra: Babies by Babes očekuje eksponencijalni rast proizvoda za novorođenčad od tekstilnog otpada

18. travanj 2024 14:39