Ukratko
StoryEditor

Cijene zlata iznad 2.000 dolara

07. Ožujak 2022.

Cijene zlata na fizičkom su tržištu skočile za 1,6 posto, na 2.001,21 dolar po unci. U terminskim ugovorima na američkom tržištu uncom zlata trgovalo se po dva posto višoj cijeni, od 2.005,70 dolara.

Bijela kuća objavila je da predlaže zabranu uvoza nafte iz Rusije zbog ruske invazije na Ukrajinu, što bi u svjetskom gospodarstvu moglo izazvati stagflaciju, što bi značilo da bi gospodarska aktivnost stagnirala dok bi cijene i dalje rasle.

Predsjednica Zastupničkog doma američkog Kongresa iz redova Demokratske stranke Nancy Pelosi izvijestila je pismom zastupnike da se proučava prijedlog zakona kojim bi se zbog intenziviranja sukoba u Ukrajini zabranio uvoz nafte i energenata iz Rusije.

U telefonskom razgovoru s turskim predsjednikom Tayyipom Erdoganom ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u nedjelju da njegova vojna 'operacija' u Ukrajini napreduje prema planu i da neće biti zaustavljena dok njegovi zahtjevi ne budu ispunjeni ili dok Kijev ne odustane od borbe.

Rusija je danas, dvanaestog dana od početka sukoba, objavila ograničeni prekid vatre i otvaranje nekoliko koridora za evakuaciju civila iz Kijeva, Mariupolja, Harkiva i Sumija. 

Pokušaj evakuacije 200.000 ljudi iz Mariupolja propao je u nedjelju jer su ruske snage prekršile plan o prekidu vatre, podsjeća agencija dpa.

19. travanj 2024 09:11