Ukratko
StoryEditor

Poslodavac Partner: Poslovna inteligencija je jedina IT tvrtka s ovolikim postotkom žena na rukovodećim pozicijama

06. Travanj 2023.
foto Selectio

Zahvaljujući iznadprosječnim rezultatima ostvarenima u analizi upravljanja ljudskim potencijalima, Poslovna inteligencija je preuzela svoj četvrti certifikat Poslodavac Partner.

Preko 50 posto žena na rukovodećim pozicijama

U IT industriji već godinama postoji borba za ravnopravnom zastupljenošću spolova na radnim mjestima na svim razinama. I dok je u većini tvrtki u Hrvatskoj borba za ravnopravnost u početnoj fazi, u Poslovnoj inteligenciji, vodećoj hrvatskoj tvrtki za implementaciju analitičkih sustava i strateški ICT konzalting, žene čine preko 50 % svih zaposlenih, preko 50 % žena je na rukovodećim pozicijama, a i sve tri članice Uprave su žene. Ovo su izvrsni pokazatelji ulaganja Poslovne inteligencije u postizanje potpune ravnopravnosti žena, ali i podizanja standarda u cijeloj IT industriji.  

218 sati usavršavanja po zaposleniku

Iz grupe SELECTIO, najveće grupacije za savjetovanje u ljudskim resursima koja skoro 20 godina uručuje certifikat Poslodavac Partner, posebno su istaknuli planiranje, analiziranje i prilagodbu kompenzacijskog paketa za sve pozicije unutar Poslovne inteligencije. Paket koji imaju svi zaposlenici uključuje fleksibilne oblike rada, različite inicijative za očuvanje psihičkog i fizičkog zdravlja te inicijative za sprječavanje burnouta i bolje usklađivanje poslovnog i privatnog života. Također, pohvaljeno je ulaganje u usavršavanje i razvoj svih zaposlenika. U 2022. godini u usavršavanje po zaposleniku utrošeno je 218 sati, što je visoko iznad prosjeka. Posebno je pohvalno što su dodatna usavršavanja prošli svi zaposlenici. Poslovna inteligencija osmislila je nekoliko načina na koje mogu prepoznati i nagraditi zaposlenike, a poseban naglasak stavlja na očuvanje njihovog zdravlja i postizanje zadovoljstva u svim sferama poslovanja.

- Certifikacija nam je uvijek koristan proces kojim dublje analiziramo naše HR prakse i osvještavamo prostore za unaprjeđenje. Suradnja s Poslodavac Partner timom nam je bila jako ugodna, konstruktivna i efikasna. Analize koje smo dobili kroz izvještaj su vrlo detaljne, pregledne i informativne te su nam važan pokazatelj u kojim područjima smo odlični i gdje trebamo nastaviti tim smjerom, a u kojim područjima imamo daljnji prostor za rast. – izjavila je Nataša Margetić Lukić, voditeljica ljudskih potencijala u Poslovnoj inteligenciji

Kako bi zadovoljila sve uvjete za postizanje certifikata Poslodavac Partner, Poslovna inteligencija je morala proći detaljnu evaluaciju upravljanja ljudskim resursima koja ocjenjuje iskustvo zaposlenika u sedam ključnih etapa i 40 tema. Ovakva evaluacija HR sustava jedina je koja istovremeno uzima u obzir dvije perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenika.  Danas je Poslodavac Partner proveden u više od 200 organizacija iz preko 50 zemalja, a zanimljivo je da su neke organizacije uvrstile certifikat kao ključni pokazatelj uspješnosti HR odjela čime je on postao puno više od priznanja. 

20. travanj 2024 12:17