Život
StoryEditor

Muškarci, jeste spremni za ‘kencore‘?

18. Srpanj 2023.
Ryan Gosling
Kencore je trend kojemu predviđaju duži rok trajanja i koji ćemo vrlo vjerojatno gledati na ulicama, a ne samo na filmskom Kenu, Ryanu Goslingu

Ljubav Barbie prema modi poznata je desetljećima, ali stiglo je vrijeme i da njezin dečko, Ken, ‘izdominira‘ modnim pistama i crvenim tepisima.

Naime, posljednjih mjeseci, velikim dijelom potaknuti Barbie-trendom, ljubitelji mode odijevaju kombinacije inspirirane tim poznatim lutkom dajući klasičnoj eleganciji moderni ‘touch‘. Kako piše modni portal The Fashionisto, ideja novog trenda prigodno nazvanog ‘Kencore‘ nije da se muškarci odijevaju poput lutaka već modi pristupe kao Ken (odnosno ekipa kreatora iz Mattela), osvježe ormar odjećom živih boja, odvažnih uzoraka, ali, obavezno, muževnih silueta.

Kencore elegantno odijevanje podiže na novu razinu, eksperimentira s bojama i teksturama te ohrabruje muškarce da svoju osobnost izraze kroz modu.

Elegancija s ‘twistom‘

Luksuzni brendovi poput Tom Forda i Guccija poznati su upravo po takvom, odvažnom i vibrantnom dizajnu, a pristupačni brendovi poput Zara i H&M-a nude komade uz pomoć kojih se Kencore može brzo i lako uklopiti u svakodnevne kombinacije.

Kako dalje nastavlja The Fashionisto, baš kao što se Ken lako prilagođava različitim zanimanjima od astronauta do vatrogasca tako i Kencore vješto umije udahnuti novi život klasičnoj muškoj garderobi. Tako, primjerice, ljubitelji trenda nose fine, uglačane košulje s ovratnikom na kojem se ističe neki zanimljivi detalj ili pak jakne klasičnog, elegantnog dizajna skrojene iz moderne tkanine.

Kencore, dakle, ne znači da garderobu valja obojati u ružičasto već detaljima i neobičnim kombinacijama boja, tekstura ili materijala podići muževne kombinacije. Za razliku od Barbiecorea, Kencore je trend kojemu predviđaju duži rok trajanja i koji ćemo vrlo vjerojatno gledati na ulicama, a ne samo na filmskom Kenu, Ryanu Goslingu

25. veljača 2024 10:17