Hrvatska
StoryEditor

Bandić u sukobu interesa jer je omogućio stranci postavljanje jumbo plakata bez naknade?

17. Rujan 2015.
Piše:
lider.media

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je odlučilo pokrenuti postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića jer je pravilnikom promijenio uvjete za besplatno oglašavanje političkih stranaka, a potom odobrio svojoj stranci Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti postavljanje 30 jumbo plakata bez naknade.

Prema pisanju medija, povjerenstvo je donijelo odluku o pokretanju postupka za odlučivanje o sukobu interesa protiv Bandića jer je 7. srpnja donio pravilnik kojim mijenja uvjete za besplatno oglašavanje političkih stranaka, a svega dva dana kasnije ta je odluka objavljena u Službenom glasniku, da bi dan poslije stupila na snagu, izjavila je predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Nadalje, Orešković je ustvrdila da je istog dana, 10. srpnja, Bandić donio zaključak kojim je omogućio svojoj političkoj stranci da postavi 30 jumbo plakata bez naknade i time ostvari dobit za svoju stranku.

- Time je zloupotrijebio posebna prava političkih dužnosnika, koja proizlaze ili su potrebna za obavljanje dužnosti, a to je dužnosnicima zabranjeno, dodala je.

10. svibanj 2024 22:11