Hrvatska
StoryEditor

Bernardić izbačen sa sjednice: ‘Cirkusa u Skupštini neće biti‘

15. Travanj 2014.
Piše:
liderhrt

Sjednica zagrebačke Gradske skupštine započela je burno nakon što je skupštinski predsjednik Darinko Kosor dao dvije opomene zaredom potpredsjedniku Davoru Bernardiću i tražio da se udalji sa sjednice jer je, mimo dnevnog reda, zatražio izvješće o požaru u CIOS-u i dolazak gradonačelnika Milana Bandića.

Ako vas ne zanima zdravlje naše djece i naših sugrađana, što vas zanima?, upitao je Bernardić nakon stanke koju je na početku sjednice zatražio klub SDP-a.

Kosor (HSLS) ga je prekinuo jednom i drugi put, a kad je Bernardić nastavio govoriti i zatražio da dođe gradonačelnik, Kosor ga je izbacio sa sjednice. Bernardić je potom sazvao kratku konferenciju za novinare, a Kosor je to komentirao: Cirkusa u Skupštini biti neće. Koji žele imati cirkus mogu ga imati na press konferenciji u susjednoj dvorani, rekao je Kosor.

U nastavku maratonske sjednice zagrebačke Gradske skupštine najavljene su 42 točke, među kojima i izvješće o načinu zbrinjavanja i oporabe otpada te o davanju suglasnosti Zagrebačkom holdingu za promjenu statusa Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) u trgovačko društvo s ograničenom odgovornošću.

Sjednica je počela 10. travnja s 50 točaka dnevnoga reda, a zastupnici su odradili tek osam.

27. travanj 2024 15:26