Hrvatska
StoryEditor

Čačić odlazi u zatvor 17. lipnja

04. Lipanj 2013.

Bivši prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić trebao bi 17. lipnja u zagrebačkom Remetincu početi izdržavati zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u Mađarskoj 2010. u kojoj je poginulo dvoje ljudi.

Sudac izvršenja zagrebačkog Županijskog suda Čačiću je danas uručio rješenje o izdržavanju kazne, nakon što je Vrhovni sud početkom svibnja odbio njegovu žalbu i potvrdio presudu Županijskog suda koji ga je osudio na 22 mjeseca zatvora poput suda u mađarskom Kapošvaru gdje je vođen postupak.

Čačić je kazao da je izrazio želju da čim prije krene s izdržavanjem kazne pa se u dogovoru sa sucem u Remetinec treba javiti već 17. lipnja.

- Došlo je vrijeme i nema smisla odlagati - kratko je izjavio Čačić izlazeći iz zgrade suda na Zrinjevcu. On će u Remetincu provesti nekoliko tjedana na tzv. opservaciji tijekom koje će stručnjaci odrediti u kojoj će kaznionici ‘odraditi‘ ostatak kazne.

Potvrđujući mađarsku kaznu zagrebački je sud, u siječnju ove godine, odlučio da nakon isteka najmanje polovice izdržane kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust. Osim toga izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom od tri godine.

Pravomoćnu presudu zbog nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi mađarski je sud donio krajem studenog 2012. Čačić je odmah nakon toga dao ostavku na dužnost prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva te od mađarskih vlasti zatražio dozvolu da kaznu služi u Hrvatskoj.

29. travanj 2024 05:11