Hrvatska
StoryEditor

Hrvatska vlada ima snage napraviti od Ine naftnog lidera u regiji

05. Listopad 2013.
Piše:
liderhrt

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je da je na jučerašnjem sastanku s mađarskim kolegom Janošem Martonyijem zaključeno kako je u interesu obiju zemalja da se nastave pregovori između Mola i hrvatske Vlade.

‘Odnosi između dviju zemalja su iznimno važni i na dugi rok mnogo važniji od pojedinačnog problema, ma koliko on važan bio‘, rekla je Pusić novinarima u Saboru. Kazala je i kako će dvije zemlje nastaviti raditi na suradnji i smirivanju ‘sada malo uzburkanih odnosa‘.

Na pitanje očekuje li da će Hrvatskoj stići i službena ponuda za otkup Molovih dionica u Ini, odgovorila je kako će to raščistiti pregovarači.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak još uvijek nije upoznat s onim što su sa svojim mađarskim kolegama jučer zaključili ministrica Pusić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić. Ponovio je da kao pregovarač s Molom iz te kompanije još uvijek nije dobio nikakvu informaciju o namjeri Mola da Hrvatskoj ponudi otkup dionica u Ini.

‘Hrvatska ima snage ispuniti strateške ciljeve da Ina bude regionalna samostalna kompanija, s čvrstim rafinerijskim sustavom, istraživanjem i eksploatacijom, naftni lider u regiji i to ćemo i napraviti kao vlada. Da li sami, s postojećim ili nekim drugim partnerom, to ćemo vidjeti‘, poručio je Vrdoljak.

27. travanj 2024 18:30