Hrvatska
StoryEditor

HTZ traži direktore predstavništava u šest svjetskih metropola

29. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Hrvatska turistička zajednica raspisala je natječaj za imenovanje šest direktora predstavništava. Riječ je o pozicijama u Beču, Madridu, Ljubljani, Stockholmu, Tokiju i Londonu.

Svi zainteresirani javiti se mogu u sljedećih mjesec dana, a uvjeti koje kandidati moraju ispunjavati su: završen preddiplomski ili diplomski studij društvenog ili humanističkog smjera ili geografije, pet godina iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu, aktivno znanje jednog svjetskoj jezika, položen stručni ispit i poznavanje rada na računalu.Direktorom ili direktoricom može biti imenovana i osoba koja u trenutku sklapanja nema položen stručni ispit, ali ga mora položiti u roku godinu dana.

Mandat direktora je tri godine, a dosadašnjim čelnicima istekao je mandat. Javiti se mogu i sadašnji direktori, no očekuju se kadrovske promjene pošto je ministar Veljko Ostojić pozvao sve turističke znalce da se jave na natječaje za voditelje predstavništava HTZ-a u svijetu. Uz to, u HTZ-u je najavljeno raspisivanje natječaja za mjesto direktora Glavnog ureda nakon što je na toj funkciji već tri mandata Niko Bulić.

HTZ je do sada imao 21 predstavništvo u svijetu, a nedavno je Turističko vijeće odlučilo da se ukinu uredi u New Yorku, Tokiju i Rimu te da predstavnici u tim gradovima posao obavljaju od kuće, pa bi se na taj način uštedilo pet milijuna kuna.

28. travanj 2024 23:05