Hrvatska
StoryEditor

Jakovina: Novčanih naknada zbog nepogoda više neće biti

13. Listopad 2012.

Nakon ulaska Hvatske u EU neki će poloprivrednici morati promijeniti primarni način proizvodnje i preorijentirati se, ali siguran sam da će ih većina imati prostora za širenje i poboljšanje proizvodnje, izjavio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je u Vukovaru otvorio 5. vukovarski etnosajam.

Na pitanje o naknadi štete poljoprivrednicima zbog elementarnih nepogoda Jakovina je poručio da novčanih naknada, kakvih je bilo do ove godine, više neće biti. Dodao je da u Ministarstvu rade na novom modelu osiguranja. Riječ je o tržišnom odnosu u kojem će poljoprivrednik, poljoprivredni obrt ili tvrtka moći na osnovi svoje plaćene police koja će pokrivati sve rizike u poljoprivredi naplatiti dio ili ono što su trebali dobiti unutar te police, objasnio je.

Govoreći o stanju u mljekarstvu, rekao je kako se dio farmi u Hrvatskoj zatvara, što, ocijenio je, svakako nije dobro. Napomenuo je kako s druge strane postoje proizvođači koji su se prilagodili na vrijeme i bez obzira na to koliko je teško održavaju proizvodnju i proizvode.

29. travanj 2024 01:18