Hrvatska
StoryEditor

Košarkaši klub Zadar postaje dioničko društvo

19. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Hypo Alpe-Adria-Bank izabrana je za financijskog savjetnika i agenta upisa i uplate dionica u procesu preoblikovanja športskog kluba-udruge Košarkaški klub Zadar u športski klub-športsko dioničko društvo.

Povjerenstvo za profesionalne športske klubove je utvrdilo početni temeljni kapital u iznosu od 6 milijuna kuna, podijeljen na 24 tisuće redovnih dionica koje glase na ime, pojedinačne nominalne vrijednosti od 250 kuna. Upis i uplata dionica provodit će se u četiri redovita kruga, te samo iznimno i u petom krugu.

U prvom krugu pravo upisa ima isključivo Grad Zadar kao jedinica lokalne samouprave u kojoj je sjedište športskog kluba-udruge za natjecanje KK Zadar, dok u drugom krugu mogu sudjelovati isključivo članovi športskog društva - udruge za natjecanje KK Zadar, sukladno popisu članova zaključenom na dan 7. veljače 2012.U trećem krugu mogu sudjelovati isključivo članovi športskog društva - udruge za natjecanje KK Zadar koji su upisali i uplatili dionice u drugom krugu razmjerno uplatama u drugom krugu, u četvrtom krugu sve domaće i strane pravne i fizičke osobe, a u eventualnom petom krugu svi vjerovnici športskog kluba-udruge za natjecanje.

27. travanj 2024 23:39