Hrvatska
StoryEditor

Lorencin: Prijedlog zakona o TZ vjerojatno u proceduri prije ljeta

14. Travanj 2015.

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) puno očekuju od pokrenutog projekta produljenja sezone Hrvatska 365, koji je na određen način i okvir za promjene zakona o turističkim zajednicama (TZ) i promicanju hrvatskog turizma, čija je izrada prijedloga u završnoj fazi te se očekuje da će najvjerojatnije pred ljeto u saborsku proceduru, dok bi u punu primjenu krenuo s početkom iduće godine.

Izjavio je to u utorak nakon sjednice Sabora HTZ-a ministar turizma i predsjednik HTZ-a Darko Lorencin, ističući da je u prijedlogu zakona o turističkim zajednicama i dosta poboljšanja u odnosu na sadašnji sustav.

Najavio je i da u sklopu projekta PPS (pred i posezona) odnosno Hrvatska 365 sada kreće druga faza u kojoj će se postojećim 22 PPS destinacije priključiti još desetak novih, među kojima će biti i velike turističke destinacije poput Hvara i Visa, Poreča, unutrašnjosti Istre i još neke u Dalmaciji, za koje je evaluacija i odabir u tijeku.

U fokusu su i, kako je kazao, ‘pod lupom‘ i 18 predstavništava HTZ-a u inozemstvu, s kojima već aktivno radi i koordinira služba Globalnog PR-a i odabrana globalna PR agencija (Greyling).

- Tu ima varijacija na temu ovisno o određenim angažmanima, jer promijenili smo dosadašnji način rada u kojem smo imali 17 različitih malih i srednjih PR agencija, na nekim tržištima i više njih, a tako velika brojka otežavala je i gotovo onemogućavala koordiniranje i postizanje bilo kakvih sinergijskih učinaka. S obzirom na sve promjene koje uvodimo i da na rad stranih predstavništava trošimo 5 milijuna eura, tražit ćemo i inzistirati da se opravda svaki euro uložen u ta predstavništva - naglasio je Lorencin.

Zaključno do kraja svibnja, možda i ranije, planiraju se objaviti natječaji za direktore nekih od predstavništava, najavljuje Lorencin, koji vjeruje da se u mnogima od njih, odnosno na tržištima na kojima rade, mogu postići i veći učinci od dosadašnjih.

29. travanj 2024 00:14