Hrvatska
StoryEditor

Mudrinić: Čačić je razumio ključne probleme biznisa

30. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Porezno je opterećenje u Hrvatskoj previsoko i predstavlja jednu od ključnih zapreka oporavku domaćeg gospodarstva, kazao je prvi čovjek Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić.

Daljnje uvođenje novih poreza u trenutku kada smo na samom dnu, nije nikome u interesu, tvrdi Mudrinić u intervjuu za Večernji list. Kaže kako je poslodavcima na načelnoj razini prihvatljiva ideja da se oporezivanje rada i kapitala, u dugom roku jednim dijelom zamijeni jačim oporezivanjem potrošnje i imovine.

No takav zaokret, poručuje Mudrinić, znači duboku poreznu reformu koju bi trebalo pripremati 3-4 godine.

Na pitanje jesu li u HUP-u odlaskom Radimira Čačića izgubili ključnog sugovornika, Mudrinić odgovara kako je Čačić razumio ključne probleme biznisa i svoju je kompetenciju i energiju usmjeravao u gospodarstvo.

Ističe kako planirani veliki investicijski projekti koje je Vlada najavljivala, kasne, no kako poslodavce raduje promjena u retorici i sve glasnije naglašavanje nužnosti pokretanja investicija privatnog sektora.

Na najave o 400.000 nezaposlenih u idućoj godini kaže: To nažalost nije nerealan scenarij, a da bismo to izbjegli prisiljeni smo u kratkom roku naći način kako bismo povećali sposobnost gospodarstva u otvaranju novih radnih mjesta.

27. travanj 2024 12:18