Hrvatska
StoryEditor

Ostojić: Novoj direktorici HTZ-a neće biti lako

02. Listopad 2012.

Kako je Lider i pisao, na današnjem je Vijeću Hrvatske turističke zajednice, jednoglasnom odlukom potvrđena Meri Matešić za glavnu direktoricu HTZ-a.

Matešić, dosadašnja direktorica ureda HTZ-a u Londonu tako je nakon deset godina zamijenila Niku Bulića na toj poziciji.Naime, 26. rujna se sastalo tročlano povjerenstvo za provedbu natječaja za izbor glavnog direktora HTZ-a (Željko Kukurin, Vlado Lučić i Veljko Ostojić) koje je među pristiglih 14 prijava na natječaj, odabralo Meri Matešić.

Zanimljivo je da je od 14 prijava, 8 kandidata zadovoljilo uvjete natječaja, a među njima su uz Matešić i Bulića i neki direktori turističkih kompanija - Ninoslav Vidović (Maistra), Leo Urlić (Vlamar), Kristijan Staničić (bivši predsjednik Uprave Liburnija Rivijera Hotela).  Turističko je vijeće jednoglasno potvrdilo prijedlog Povjerenstva, a ministar turizma čestitao je novoj direktorici. 

- Novoj direktorici bi htio zaželiti uspješan rad, iako joj neće biti lako. Pred njom će stajati novi profesionalni izazov poput inovativnog i zahtjevnog programa HTZ-a za 2013. godinu - rekao je ministar Ostojić.

Član Turističkog vijeća Frane Skoblar predložio je da Niko Bulić ostane u Glavnom uredu HTZ-a, no to nije bio predmet rasprave Vijeća. Ostojić je Buliću zahvalio na doprinosu u funkcioniranju i razvoju sustava HTZ-a.

28. travanj 2024 08:09