Hrvatska
StoryEditor

Pošta otkupljuje stare mobitele, provjerite za koliko

07. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

Donesite svoj rabljeni mobitel u bilo koji ured Hrvatske pošte, prodajte ga i uzmite gotovinu, nova je usluga Hrvatskih pošta u suradnji s tvrtkom Mobis - electronic Servisni centar.

Mobis - electronic Servisni centar još je 2011. godini ušla u projekt otkupa mobilnih uređaja i prema riječima Žana Pranića, voditelja Službe korisnika u ovoj tvrtki, godišnje se otkupi oko 40 tisuća uređaja.- Ovo je jedini način da dopremo do najmanjeg mjesta u Hrvatskoj – rekao je za Jutarnji Pranić. Od prihoda otkupa Hrvatska pošta dobiva 5 posto od otkupljene cijene uređaja. Dakle, ako je otkupna cijena nekog uređaja 100 kuna, HP-u ideprihod od 5 kuna.

Ukoliko je riječ o starom uređaju koji tržištu više nije zanimljiv on će biti recikliran i na taj se način doprinosi očuvanju okoliša. Ukoliko je pak riječ o nekom novijem uređaju koji je i ispravan ili ima manji kvar on će biti otkupljen, a tvrtka Mobis će ga preko svog partnera Corporate Mobile Recycling u Velikoj Britaniji izvesi na tržište Afrike, Latinske Amerike ili Azije. Koliko zapravo vrijedi vaš rabljeni mobitel u svakom trenutku možete provjeriti na internet stranici fonebank.hr .

14. svibanj 2024 06:14