Hrvatska
StoryEditor

Pusić: Nema krize u Vladi, ali zakon se mora povući

26. Studeni 2012.
Piše:
liderhrt

Prijedlog zakona o porezu na nekretnine i dalje je kamen spoticanja između koalicijskih partnera SDP-a i HNS-a. Potvrdila je to potpredsjednica Vlade i HNS-a Vesna Pusić.

No, kaže da odnose u koaliciji ne treba svoditi na razinu sapunice, a zakon treba povući iz procedure, prenosi HRT. 

Donošenje zakona, takav potez u ovim uvjetima racionalnije je ne povući nego povući. Dosta sam o tome razgovarala s premijerom i zaključili smo da treba još razgovarati. HNS smatra da je prijedlog štetan za investicijsku klimu u Hrvatskoj, rekla je Pusić.

Usuglasit ćemo sve verzije, ništa nije problematično, poručio je predsjednik SDP-ova Kluba zastupnika Igor Dragovan. Javnost apsolutno ima pravo biti do u detalje upoznata s tim zakonskim prijedlogom i donijet ćemo odluku kada za to dođe vrijeme, istaknuo je Dragovan. Upitan je li u pitanje došao opstanak koalicije, odgovorio je - Ne, apsolutno nije. Zašto su iz HNS-a tako burno reagirali, to morate pitati njih, dodao je.

Da vladajuća koalicija nije u pitanju tvrdi i ministar uprave Arsen Bauk, koji je na pitanje zašto se u SDP-u i HNS-u međusobno optužuju za laži, odgovorio kako je malo preoštro formulirala svoje pitanje. I potpredsjednik Vlade Neven Mimica ustvrdio je kako koalicija nije u krizi, dok je potpredsjednica Vlade i SDP-a Milanka Opačić istaknula kako je sve što je imala rekla prije dva dana u SDP-ovoj središnjici.

Ne vidim tešku krizu Vlade, vidim određene nesporazume u koaliciji i mislim da ona nije ugrožena, pojasnio je svoju jučerašnju izjavu predsjednik Ivo Josipović. Mislim da je pitanje oko kojeg postoji razilaženje vrlo važno - porezni sustav je iznimno važan za svaku zemlju. Još od svoje kampanje govorio sam da trebamo pravedniji sustav, koji će na bolji način zahvatiti ekonomsku snagu svakoga. Porezi moraju biti širokog spektra, ne preveliki, ali moraju zahvatiti sve segmente imovine, rekao je Josipović.

27. travanj 2024 23:33