Hrvatska
StoryEditor

Rosneft želi investirati u hrvatski energetski sektor

22. Lipanj 2013.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i predsjednik i predsjedavajući Upravnog odbora naftne kompanije Rosneft Igor Sechin potpisali su, u sklopu Međunarodnog gospodarskog foruma u Sankt Petersburgu, zajedničku izjavu o interesu za investiranje u energetski sektor Hrvatske, a s ciljem podržavanja Rosnefta u istraživanju mogućnosti za provođenje takvih različitih projekata u Hrvatskoj, izvijestili su danas iz Ministarstva gospodarstva.

-U skladu s idejom stvaranja regionalnog energetskog središta, stranke su istaknule područja od mogućeg zajedničkog interesa u opskrbi naftom i naftnim proizvodima, uključujući skladištenje takvih proizvoda u hrvatskim lukama kao i investicijama u infrastrukturu za skladištenje i transport nafte i naftnih proizvoda-navodi se u priopćenju.

Osnovana je i radna skupina koja će provesti sveobuhvatnu analizu mogućnosti trgovinske suradnje, ali i identificirati nova područja suradnje.

-Tijekom potpisivanja, ministar gospodarstva i predsjednik Rosnefta, izrazili su interes za uspostavljanje i razvijanje suradnje koja će pomoći većem ulaganju u energetski sektor Republike Hrvatske kao i u državama srednje i istočne Europe- zaključuje se u priopćenju Ministarstva gospodarstva.

Čelni ljudi Rosnefta su početkom lipnja boravili u Zagrebu gdje su se sastali i s premijerom Zoranom Milanovićem s kojim su razgovarali mogućnosti suradnje u poslovima istraživanja, prerade, skladištenja i transporta nafte i plina, kao i mogućnosti suradnje na području elektroenergetike.

08. prosinac 2022 16:23