Hrvatska
StoryEditor

Sanader počinje iznositi svoju obranu

12. Studeni 2012.
Piše:
liderhrt

U nastavku suđenja bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučajevima Hypo i Ina-Mol sudsko vijeće zagrebačkoga Županijskog suda trebalo bi odlučiti o novim dokaznim prijedlozima obrane. Sanader bi tekođer trebao početi s iznošenjem svoje obrane.

Među ostalim, obrana traži saslušanje Marike Tomljanović Kiprijanovski, uvjetno osuđene zbog prostitucije. Ona navodno tvrdi da je njezin bivši nevjenčani suprug Drago Vidaković lažno teretio Sanadera na sudu. On je rekao kako je vidio Sanadera da na Hypovu parkiralištu u Klagenfurtu prima veliku omotnicu od Kulterera.

Na prošlom ročištu svjedočio je mađarski član Uprave INA-e Zoltan Pal Kara. Kazao je da hrvatski članovi Uprave INA-e mogu dobiti podatke na uvid, ali ih ne smiju iznositi niti kopirati. Dodao je da su članovi Uprave većinu odluka donosili konsenzusom te da su hrvatski predstavnici u proteklih godinu i pol manje od pet puta glasovali različito od MOL-ovih predstavnika. Svjedok je ispričao i da je bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec tražio savjet od predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadya kako spriječiti neprijateljsko preuzimanje Podravke.

27. travanj 2024 23:31