Hrvatska
StoryEditor

Sindikati ‘spremni na akciju‘, prijava Liniću?

20. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

Sindikati javnih i državnih službi objavili su rezultate referenduma o spremnosti da sudjeluju u daljnjim akcijama ako Vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

Kako prenosi RTL, na konferenciji za novinare su upozorili i na teško kršenje izborne šutnje od strane ministra financija Slavka Linića. Sindikati javnih i državnih službi objavili su na konferenciji za novinare rezultate referenduma koji su proveli među članovima o spremnosti da sudjeluju u daljnjim akcijama ako Vlada ne ispuni njihove zahtjeve.

Na referendum je izišlo 53% članova, od čega je za bilo  79,2%, a protiv 20,18%, dok je nevažećih listića bilo 0,61%.

Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata srednjih škola iskoristio je priliku za komentar te kazao kako su sindikati željeli na dan izbore šutnje održati prosvjed. DIP ih je upozorio da bi ukoliko se spomene riječ Vlada (bilo da se hvali ili kritizira) mogli dobiti kaznu u iznosu od 3.000 – 500.000 kuna. Mihalinec je potom prijavio teško kršenje izborne šutnje od strane ministra financija Linića.

-On je izbornu šutnju iskoristio za propagandu mogućih Vladinih budućih poteza ne bi li time privukao glasače da glasuju za SDP- izjavio je Mihalinec te dodao kako očekuju reakciju od DIP i visoke kazne za takvo kršenje izborne šutnje. Isto je komentirala i Ljubica Pilić ih Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi te izjavila kako im je ministar Linić sa ekrana poručio da su u funkciji HDZ-a, odnosno produžena ruka Karamarka. Njezin pravnik je rekao da je to eklatantan primjer krivičnog djela klevete i podnijet će kaznenu prijavu, jer misli da je nakon svega ovo zaista previše.

O daljnjim koracima sindikata i datumima akcija obavijestit će na nekoj od sljedećih konferencija za tisak.

30. travanj 2024 04:41