Hrvatska
StoryEditor

Trodnevna konferencija otkriva kako gradovi i regije mogu postati generatori razvoja

17. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

OD 17. do 20. rujna na Zagrebačkom velesajmu održat će se trodnevna konferencija Gradovi i regije - generatori razvoja

Od 17. do 20. rujna ove godine na Zagrebačkom velesajmu održat će se međunarodni sajam investicija industrije i usluga, Gradovi i regije  - generatori razvoja, pri čemu će onaj ključni dio trodnevnog skupa biti međunarodna konferencija Investicijski projekti, potencijali i politike.

Spomenuta će se konferencija održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Ive Josipovića, te zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.   

- Misija je ovog poslovnog skupa umrežavanje svih tržišnih i javnih dionika u cilju poticanja hrvatske izvozne i investicijske konkurentnosti, te uspješnog pozicioniranja u europskim i globalnim okvirima - istaknula je voditeljica podružnice Zagrebački velesajam, Marina Pavković, dodavši kako će ovom prigodom brojni načelnici općina i gradonačelnici imati priliku prezentirati svoje projekte, ali i pronaći partrnere za njihovu realizaciju.

 - Gradovi i regije su snažni nositelji gospodarskih promjena i takvi izravno utječu na jačanje investicijske aktivnosti, na rast izvoza, povećanje zaposlenosti, te uopće na razvoj regionalnih ekonomija. Ovo je, stoga, prigoda da lansiramo jedan dobar projekt Velesajma i Grada, kojega su prepoznali i Vlada i Predsjednik, jer se radi o jednoj komunikacijskoj platformi koja želi umrežiti sve sudionike investicijskog razvoja, kako bi razvili sve barijere koje tome smetaju. Stoga je intencija skupa pokušati odgovoriti zašto u tome nismo uspješni - rekla je Pavković.  

Ukratko, prvog dana će o investicijskim politikama, gospodarskoj diplomaciji, te ekonomskim politikama u kontekstu Europske Unije i nas samih, govoriti najviši poltički govornici, drugi će dan biti riječi o razvoju gradova i regija, treći je dan enegretska konferencija, dok će zadnji dan biti održana radionica o mikro poduzetništvu, kojem će se pružiti sve informacije vezane uz startupe, ali i povlačenje novca iz fondova Europske Unije, kako bi bi njihovo poslovanje bilo što uspješnije.

10. svibanj 2024 03:08