Hrvatska
StoryEditor

U državnu službu planira se primiti 112 zaposlenika

25. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Ministar uprave Arsen Bauk donio je plan prijma u državnu službu u tijela državne uprave i stručne službe Vlade za 2012. prema kojem će se zaposliti 112 državnih službenika.

Njih 111 planira se zaposliti radi provedbe IPA programa, što je, kako stoji u oglasu, u skladu s odlukom Vlade da ministarstva i institucije dobiju dozvolu za rad sustava za upravljanje pretpristupnim programima EU bez prethodne kontrole od Delegacije EU. Također, u Ministarstvo financija se planira zaposliti jedan državni službenik s radnim iskustvom, visoke stručne spreme.

Popunjavanje radnih mjesta provodit će se postupno tijekom godine, prilagođavajući dinamiku zapošljavanja osiguranim financijskim sredstvima, stoji u planu prijma. Dodaje se i kako će se prije raspisivanja javnog natječaja za popunjavanje radnih mjesta razmotrit će se mogućnost preraspodjele poslova između postojećih službenika, premještaja iz drugih državnih tijela ili rasporeda službenika temeljem raspisanog internog oglasa.

Zapošljavanje državnih službenika u tijelima uključenim u provedbu IPA programa odnosi se ponajviše na Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU (26 zaposlenika), Ministarstvo prometa (17), Ministarstvo poljoprivrede (11), Ministarstvo okoliša te Ministarstvo znanosti po 9 službenika, Ministarstvo socijalne politike i Ministarstvo rada po 8 službenika, Ministarstvo gospodarstva (7), Ured za udruge (5), Ministarstvo poduzetništva (4) te isto toliko u Ministarstvu financija dok Ministarstvo pravosuđa planira zaposliti 2, a Ministarstvo zdravlja 1 službenika.

26. travanj 2024 09:35