Hrvatska
StoryEditor

Uber oduševio Zagrepčane – u dva tjedna 8.000 korisnika

05. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Nakon samo dva tjedna od pokretanja usluge, Zagreb je postao jedan od najbrže rastućih gradova u Europi s nevjerojatnim razinama potražnje po cijelome gradu.

Tako je u manje od dva tjedna aplikacija Ubera otvorena oko 50 tisuća puta od pokretanja usluge i 13 tisuća puta prije toga, Uber ima 8000 novih korisnika, prosječna ocjena vozača je 4,8 zvjezdica od mogućih pet te zanimanje za Uber postoji u cijelome gradu, sve od Svete Nedjelje do Dugog Sela.

Golemi uspjeh Ubera komentirao je Loic Amado, glasnogovornik Ubera u Hrvatskoj.

- Bila su ovo dva najuzbudljivija tjedna u povijesti kompanije u Europi. Vozači nam govore kako odrađuju više vožnji u kraćem vremenskom razdoblju, što znači da provode manje vremena čekajući sljedeću vožnju, a to za profesionalnog vozača predstavlja vrijeme tijekom kojega ne zarađuju. Vozači u prosjeku imaju 30 posto više vožnji nego su imali tijekom istog radnog vremena prije dolaska Ubera.

Svi vozači na platformi uberX u Zagrebu su kvalificirani i u potpunosti licencirani profesionalci. Svaka od Uberovih vožnji mora se naručiti putem aplikacije, a baš svako se plaćanje odvija elektronski, zbog čega je cijeli proces bezgotovinski i lako provjerljiv.

- Svaki grad je različit i razlozi zbog kojih ljudi biraju Uber su različiti. S 13 tisuća otvaranja aplikacije prije pokretanja usluge znali smo da će potražnja biti velika, no nakon 50 tisuća otvaranja aplikacije u posljednjih dva tjedna i osam tisuća registriranih korisnika, oduševljeni smo s golemom potražnjom za našom uslugom u Zagrebu, izjavio je Loic Amado.

28. travanj 2024 16:56