Hrvatska
StoryEditor

‘Varga ostaje na čelu HZZO-a i u tome ima punu podršku Vlade‘

02. Svibanj 2014.
Piše:
liderhrt

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) demantirali su medijske špekulacije po kojima njihov ravnatelj Siniša Varga prijeti ostavkom u iduća dva tjedna, ako ministar zdravlja Rajko Ostojić ne započne s izmjenama paketa zakona kojima će omogućiti izdvajanje HZZO-a iz državne riznice. Ostojić nije htio komentirati te tvrdnje.

Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga ostaje na čelu HZZO-a i u tome ima punu podršku Vlade koja ga je imenovala na poziciju ravnatelja, doznaje se u HZZO-u. U HZZO-u najavu Vargine ostavke tumače približavanjem datuma izdvajanja HZZO-a iz riznice, zbog čega se javljaju oni kojima ne odgovara promjena koja bi trebala donijeti detaljno uređenje zdravstvenog sustava.

Nakon izlaska HZZO-a iz riznice očekujemo konačno ostvarenje transparentnog, pravednog i financijski održivog zdravstvenog sustava, što će biti u interesu svih građana Hrvatske, ističe HZZO.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić danas nije bio dostupan, a iz njegovog su kabineta poručili da se neće očitovati niti komentirati tekst o najavi Vargine ostavke.

28. travanj 2024 02:13